Van der Weijden zwemt Amsterdam-Rotterdam

Foto: Twiitter Maarten van der Weijden

Maarten van der Weijden zwemt komend weekeinde van Amsterdam naar Rotterdam. De 80 kilometer lange tocht door rivieren en kanalen markeert de opening van het zwemevenement Like2Swim, dat zondag in de haven van Rotterdam plaatsvindt.

Het is de bedoeling dat de olympisch kampioen in één stuk zwemt. Alleen bij sluizen moet hij het water uit. Zwemmen in rivieren en kanalen is gevaarlijk en in principe verboden. Bij uitzondering en met de nodige veiligheidsmaatregelen hebben de zes vaarwegbeheerders de tocht toegestaan, meldde de organisatie woensdag.

De start is zaterdagavond in de haven van Marina Amsterdam en de finish naar verwachting zondagmiddag in de Entrepothaven in Rotterdam. Het wordt volgens de organisatie de eerste keer dat Van der Weijden zo’n afstand in open water gaat afleggen. De zwemmer spreekt van ,,een pittige trainingstocht”.

Tijdens het openwater-zwemevenement Like2Swim wordt geld ingezameld voor Vrienden van het Sophia. Het geld gaat naar onderzoek voor patiëntjes met luchtwegproblemen. Van der Weijden, die kanker heeft gehad, zet zich geregeld in voor goede doelen.