Het negende seizoen van Club Dauphine ging spetterend van start

Het nieuwe seizoen van Club Dauphine ging vrijdag 23 september feestelijk van start. De Club bestaat acht jaar en zo’n 1200 artiesten traden er al op. Elke week staan er zeven of meer zangers op het podium. Zo ook op vrijdag 30 september als de openingsshow een muzikaal vervolg krijgt.

Spetterend ging vrijdag 23 september het nieuwe seizoen van Club Dauphine van start. Candy Dulfer, Do, Michael Prins, Birgit Schuurman, Sherry Dyanne, Steffen Morrison,  ze waren er allemaal. Zo’n twintig artiesten verzorgden de aftrap van het negende seizoen, met elk één liedje. De Club is al acht jaar een Amsterdams begrip, de bekendste wekelijkse live-muziekavond van de stad en een avond met een unieke formule. Elke week zeven artiesten die elk drie liedjes op een avond zingen, één nummer per set.

Chillende artiesten

De rest van de tijd chillen de artiesten aan de bar of op de banken, luisteren naar hun collega’s of springen op het podium om koortjes te doen. Doordat ze beurtelings optreden, ontstaat er een soort mini-festival. waarin alle stijlen voorbij kunnen komen zoals funk, pop, rhythm & blues, old school soul, nu-soul, rock, americana, jazz, reggae, hiphop, singer-songwriter, folk, dancehall, latin, r&b, blues, country en bossanova.

Bovengemiddeld goed

In Club Dauphine zingen bekende artiesten als Douwe Bob, Trijntje Oosterhuis en Caro Emerald maar ook briljante conservatoriumstudenten die voor het eerst on stage staan: De Club is een podium voor iedereen die bovengemiddeld goed kan zingen. En je voelt je een klein beetje in New York, niet in Mokum. Regelmatig geven wij op Nieuws.nl een update van de programmering. Zo staan onder anderen Jennie Lena, Natalie Makoma en drie Amerikaanse singer-songwriters gepland voor vrijdag 30 september. Voor meer informatie: www.clubdauphine.nl

Lees ook:

Boven het artikel een impressie van de openingsavond van het nieuwe seizoen met respectievelijk: Sherry Dyanne, Gabbi Lieve, Do, Candy Dulfer en Birgit Schuurman, Laura Sestri, Samuel Leijten, Big Pete, Michael Prins, Steffen Morrison, Roger Happel, Laurrhie Brouns, Ricardo Burgrust en Rivelino Rigters.

Video van Club Dauphine: Eric van Nieuwland