De fijnste cocktailbars van Nederland

Foto: Pixabay Publiek Domein

Nu de zon zich eindelijk laat zien, kan het cocktailuurtje ieder moment van de dag beginnen. Wil je niet zomaar een gin-tonic op het terras drinken, dan kun je naar een van de vele cocktailbars die Nederland inmiddels rijk is. Wil je echter genieten van een geweldige cocktail, dan zijn dit onze tips.

Dr.

Haal een receptje bij de mysterieuze Dr. in Rotterdam. Deze speakeasy-style cocktailbar werkt alleen op afspraak, de locatie is dan ook geheim. Lukt het je een afspraak te maken en vind je ook de juiste deur, dan is alleen de plaat met apothekersslang bij de deur een indicatie dat je op de juiste plek bent. Deze door de Rotterdamse cocktailgoeroe Arno van Eijmeren geinitieerde cocktailbar serveert haar eigen recepten in een bijzondere setting. In de zeer mooie bar is de service ongekend. Afhankelijk van je ‘kwaal’ helpt een van de ‘dokters’ je aan een cocktail. De dranken zijn allen op eigen recept en kunnen zo exclusief, zwaar, sterk en complex zijn als je wilt of juist toegankelijk en wat lichter. Tijdens je verblijf word je ook rijkelijk voorzien van hapjes en zo nodig waters.
Zie voor meer info: www.drrotterdam.com
https://www.instagram.com/p/BD325KqvrgI/?taken-by=drrotterdam

Noah

Een nieuwkomer onder de cocktailbars, maar begin 2016 direct verkozen tot de beste cocktailbar van Nederland. Deze in de Oude Haven gevestigde bar serveert standaardcocktails als Sex on the beach en Appletini, maar die worden hier wel naar een nieuw niveau getild. Ze zijn zeker niet afgezaagd en gemaakt met een eigen twist zodat deze klassiekers een nieuwe beleving vormen. Daarnaast serveert Noah heerlijke streetfood en is het een bar waar het ook echt gezellig is.
Zie voor meer info: www.noahrotterdam.nl

Hiding in Plain Sight

Dit is de huiskamer van Amsterdam. Hiding in Plain Sight is een cocktailbar waar je je meteen thuis voelt en op je gemak een keuze kunt maken. De sfeer doet denken aan de roaring twenties, met vintage banken, kandelaren en foto’s. De service is on-Amsterdams goed en de cocktails nog beter. Hier kun je heel relaxt van een cocktailavondje genieten.
Zie voor meer info: www.hpsamsterdam.nl
https://www.instagram.com/p/BFKG_KomjNw/?taken-at=318263160

Door 74

Een van de oudste speakeasy-style cocktailbars die ons land rijk is. Inmiddels is Door 74 een begrip, deels door haar mooie antieke interieur en sfeer, maar vooral natuurlijk door de geweldige cocktails. Tim Janse is sinds jaar en dag de creatieve kracht achter deze drankjes. Bellen en reserveren is gewenst, ook om het juiste adres te krijgen.
Zie voor meer info: www.door-74.com/