Nieuwe terrassen in Amsterdam waar je heerlijk kunt vertoeven

Foto: Meneer nieges

De meteorologische zomer liet lang op zich wachten, maar de laatste en komende dagen kunnen we volop genieten van zonnige dagen. Het is daarom het moment bij uitstek om te borrelen in de buitenlucht; en wat is er nou leuker dan een nieuwe hotspot ontdekken? Hieronder onlangs geopende terrassen in Amsterdam die een bezoekje waard zijn.

Meneer Nieges

Het op zomerse dagen door zon overgoten terras van Meneer Nieges is een toplocatie bij uitstek. Met een wijntje of biertje in je hand kijk je uit over het IJ. Doordat de eetgelegenheid, die op loopafstand van het Amsterdam Centraal ligt, nog niet bekend is onder het grote publiek, kun je tot nu toe altijd rekenen op een plekje op het terras. ’s Avonds kan je de locatie, door verlichte bomen, als sfeervol omschrijven.

Louie Louie

Sinds het begin van dit jaar kent Amsterdam-Oost een nieuwe hotspot: Louie Louie. Dankzij de lange en grote tafels op het terras is de kans groot dat je een plekje in de zon verovert. Het eten is vrij eenvoudig, maar lekker. Bestel vooral eens de chili cheese fries, zoete aardappel bedekt met gesmolten cheddarkaas.

The Pool

Neem bij restaurant The Pool in Amsterdam-Oost, op de locatie waar eerst restaurant Trouw zat, plaats tussen de knalroze flamingo’s en geniet van smaakvolle cocktails en tapas met een mediterraans tintje.

The Pool Adam

Jansz

Zie jij het wel zitten om op een pittoresk terras te genieten van haute cuisine? Dan is Jansz een aanrader. Het restaurant, dat eerst onderdeel was van Pulitzer Amsterdam, is sinds kort gevestigd in de Negen Straatjes en ligt pal aan de gracht. Leuk detail: het 17e-eeuwse grachtenpand heeft een prachtige entree en aan het interieur zie je dat er vroeger een apotheek in zat. Zo staat er een verzameling apothekersflesjes.

Nest

Sinds eind juni is onze hoofdstad een memorabele rooftopbar rijker: op de achtste verdieping van Hotel Casa 400 zit Nest. Tussen het groen en ver boven de drukte van de stad kun je genieten van een picknick of wegdromen bij de kleuren van het vallen van de avond. Het eten is vrij simpel, maar smaakvol en vers. Zo worden er groenten en kruiden uit eigen moestuin gebruikt voor het eten, de limonades en cocktails. Bekijk hier meer dakterrassen die de moeite waard zijn om te bezoeken.

Lees ook: