Altice maakt duikvlucht op Damrak

De aandelenbeurs in Amsterdam is dinsdag licht hoger gesloten. Ook elders in Europa was het beeld overwegend positief. Altice Europe ging hard onderuit op het Damrak na een adviesverlaging. Ook de banken stonden in de min.

De AEX-index op Beursplein 5 eindigde 0,1 procent hoger op 541,12 punten. De MidKap klom 0,1 procent tot 776,07 punten. Parijs en Frankfurt wonnen 0,2 procent, Londen ging 0,7 procent omhoog.

Grootste daler bij de hoofdfondsen was kabel- en telecombedrijf Altice Europe met een verlies van ruim 9 procent na een adviesverlaging door Barclays. Daarnaast verdwijnt het aandeel bij de jaarlijkse herweging op 18 maart uit de AEX. Verlichtingsbedrijf Signify, dat ook degradeert naar de MidKap, daalde 2,1 procent na tegenvallende resultaten van de Oostenrijkse concurrent Zumtobel. Zumtobel kelderde 12,5 procent in Wenen.

ABN AMRO zakte 1,3 procent. Een voormalig onderdeel van de bank is betrokken in een grote witwasoperatie waarbij miljarden aan Russisch geld via Litouwen in West-Europa is beland, meldde het journalistencollectief OCCRP. Ook ING (min 3,3 procent) stond om die reden onder druk. Supermarktconcern Ahold Delhaize was de grootste stijger in de AEX met een winst van 1,6 procent.

KPN leverde 2,1 procent in. Staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken) heeft een wetsvoorstel ingediend om overnames in de telecomsector tegen te houden of ongedaan te maken als de nationale veiligheid of openbare orde in gevaar kunnen komen. De stap was al eerder aangekondigd.

In Londen won Vodafone 2 procent. De Britse telecomreus wil 4 miljard euro ophalen met de uitgifte van obligaties om de overname van onderdelen van Liberty Global te financieren. De Britse retailer Debenhams verloor 2,8 procent na een winstalarm. Het Zwitserse luxeconcern Richemont werd in Z├╝rich bijna 4 procent lager gezet na een adviesverlaging door Bank of America.

De euro was 1,1301 dollar waard, tegen 1,1321 dollar op maandag. De prijs van een vat Amerikaanse olie zakte licht tot 56,54 dollar. Brent daalde 0,1 procent tot 65,62 dollar per vat.

Het bericht Altice maakt duikvlucht op Damrak verscheen eerst op Nieuws.nl.

Bron: Push vanuit Nieuws