Kinkerstraat krijgt meer fietsparkeerplaatsen

Foto: Wikipedia

Vanaf vorige week vrijdag worden er bijna 200 extra fietsplaatsen en 12 extra laadplekken gemaakt in de Kinkerstraat. Deze actie is onderdeel van een beleid om het overlast in de Kinkerstraat van fietsen die geparkeerd staan te verminderen.

Geparkeerde fietsen zorgen voor veel overlast in de Kinkerstraat. Om er op toe te kunnen zien dat de stoep beschikbaar blijft voor voetgangers en hulpdiensten heeft de gemeente actie ondernomen. Kinkerstraat Noord- en West gaan voor een deel opnieuw ingericht worden, een deel van het herinrichten is het veranderen van autoparkeerplaatsen naar plekken waar u uw fiets kunt neerzetten.

Fiets vlonders

In totaal worden er 30 autoparkeervakken weggehaald tussen Hema en de Albert Heijn. U kunt uw fiets en brommer neerzetten in de 16 fiets vlonders die er worden geplaatst. Eveneens komen er 12 laadplekken erbij. Het doorlopende verkeer van auto’s zal beter zijn met het plaatsen van laad- en los havens. De werkzaamheden zijn vorige week vrijdag begonnen.

Plekken voor motors

In de Kinkerstraat kunt u van 6 motorplekken gebruik maken. U hoeft geen parkeergeld te betalen voor het parkeren van de motor. Zet u uw motor op de stoep, dan riskeert u een kans op een boete.

Kwintlijn 1 en 2 autoparkeerders

Heeft u een parkeervergunning van Oud West in handen en was u uitgenodigd de laatste zomer om u in te schrijven voor Kwintlijn 1 en 2, in dat geval heeft u het recht om er gebruik van te maken. Als u meer informatie wilt hebben hierover, dan kunt u dat op deze pagina vinden: https://www.amsterdam.nl/parkeren-verkeer/parkeerplan/garages/.

Meerdere acties

In een overgroot deel van de Hallen en de Kinkerstraat mag u alleen parkeren in de vakken waar het aangegeven staat dat je er mag parkeren. Daarnaast mogen er geen fietsen in de Tollensstraat en de TenKatestraat worden neergezet. Het aantal parkeerplekken voor fietsen is verhoogd naar 1200 om voor meer fietsruimte te zorgen. Ook komen er meer fietsenvakken-en rekken.