Yousef Ibrahim roept op tot steun voor daklozen in Amsterdam: 'moment van waardigheid herstellen'"

10 dec 2023, 7:17 Nieuws
blog photo
In Amsterdam, waar armoede een schrijnende realiteit is voor velen, komt Stichting Amsterdammer Helpt Amsterdammer opnieuw in actie. Met de genereuze hulp van Paroollezers vervult de stichting wekelijks wensen, deze week staat een bijzondere oproep centraal: De inloophuizen van De Regenboog Groep, van vitaal belang voor dakloze Amsterdammers zoals Yousef Ibrahim, hebben dringend financiële steun nodig.
Yousef Ibrahim, een 37-jarige geboren Amsterdammer, heeft zijn vaste verblijfsplaats al geruime tijd moeten ontberen. In de periodes dat hij noodgedwongen op straat leeft, bieden de inloophuizen van De Regenboog Groep, zoals De Kloof, hem een welkome toevlucht. "Dankzij een plek als deze kan ik goed voor de dag komen," benadrukt Yousef, die in zijn moeilijke tijden consistent een beroep doet op de ondersteuning van deze cruciale voorzieningen.
De Regenboog Groep speelt een onmisbare rol in het ondersteunen van daklozen en mensen in armoede, en de inloophuizen fungeren als een veilige haven voor diegenen die het hard nodig hebben. Om ervoor te zorgen dat deze locaties operationeel blijven en hun belangrijke diensten kunnen voortzetten, doet Stichting Amsterdammer Helpt Amsterdammer een dringend beroep op de gemeenschap.
"Donaties zijn van essentieel belang om de inloophuizen draaiende te houden en een positieve impact te blijven leveren aan de levens van dakloze Amsterdammers zoals Yousef Ibrahim. We roepen iedereen op om deel te nemen aan deze gemeenschappelijke inspanning om een verschil te maken in de stad waar solidariteit en compassie hand in hand gaan."
O.v.v. ‘Inloophuizen’ kan geld worden overgemaakt op NL30 RABO 0125 9437 33 t.n.v. Stichting Amsterdammer helpt Amsterdammer. Met het ingezamelde bedrag vangt De Regenboog Groep dakloze mensen in inloophuizen op.