Herstelwerkzaamheden Schipholdraaibrug gestart

01 juni 2016 – Nieuwsartikel

De provincie Noord-Holland is gestart met herstelwerkzaamheden aan de Schipholdraaibrug in de gemeente Haarlemmermeer.

De brug werd eerder afgesloten nadat een verzakking had plaatsgevonden. Deze verzakking is veroorzaakt door werkzaamheden in de directe omgeving. Uit grondig onderzoek is gebleken dat het westelijk landhoofd, de plek waar de brug aansluit op de Schipholdijk, moet worden vervangen. Naar verwachting zijn de werkzaamheden in augustus 2016 afgerond. De brug is dan weer volledig beschikbaar voor al het weg- en vaarverkeer.

(Brom)fietsers en voetgangers

(Brom)fietsers en voetgangers maakten sinds de afsluiting van de Schipholdraaibrug gebruik van een tijdelijke brug. Voor fietsers en voetgangers blijft de situatie hetzelfde. Bromfietsers worden nu omgeleid via het Amsterdamse bos en de Bosrandbrug, en vice versa. De tijdelijke brug biedt vanuit veiligheidsoogpunt onvoldoende ruimte voor bromfietsers.

Medio juli wordt de tijdelijke brug één dag afgesloten. Fietsers en voetgangers volgen dan de omleidingsroute die is ingesteld voor bromfietsers. De exacte datum wordt op een later moment bekend gemaakt.

Autoverkeer

Voor autoverkeer blijft een omleiding via de N232 van kracht om de A9 bereiken.

Scheepvaart

De situatie voor de scheepvaart is ongewijzigd, schepen met een staande mastroute kunnen passeren.

Meer informatie

Met vragen of klachten over de werkzaamheden kunnen weggebruikers en omwonenden contact opnemen met het Servicepunt van de provincie via telefoonnummer 0800 0200 600 (gratis) of per e-mail: [email protected]. De werkzaamheden zijn ook te volgen via www.noord-holland.nl/schipholdraaibrug of Twitter (@ProvincieNH).

Over dit artikel

Laatst bijgewerkt 01 juni 2016

Reageer op dit bericht

De volgende velden zijn niet (juist) ingevuld: