Aanleg busverbinding HOV Schiphol-Oost gestart

15 april 2016 – Nieuwsartikel

De aanleg van de hoogwaardige openbaar vervoer verbinding (HOV) tussen Schiphol-Oost en Schiphol-Rijk is donderdag 14 april symbolisch gestart met het markeren van de eerste halte: Oostgat.

De nieuwe busbaan op Schiphol-Oost wordt onderdeel van meerdere HOV-verbindingen en zorgt daarmee voor een betere bereikbaarheid voor reizigers en werknemers op en rond Schiphol. Het tracé wordt bijna drie kilometer lang en telt vier haltes.

Eind 2017 is het laatste deel van het tracé klaar en wordt de busverbinding in gebruik genomen. Elisabeth Post, gedeputeerde Mobiliteit: “De nieuwe busverbinding is een essentiële schakel in het OV-netwerk. Door deze schakel verbetert de bereikbaarheid van Schiphol-Oost. Over circa anderhalf jaar rijdt er hier elke 10 minuten een bus. Dat is belangrijk voor de reizigers en bedrijven en maakt dit een nog aantrekkelijker gebied om te werken.”

Namens de samenwerkende partijen loodst Chris de Vries (directeur Beheer en Uitvoering provincie Noord-Holland) een museumbus naar de plek van de toekomstige HOV-halte Oostgat.

Namens de samenwerkende partijen loodst Chris de Vries (directeur Beheer en Uitvoering provincie Noord-Holland) een museumbus naar de plek van de toekomstige HOV-halte Oostgat.

Snel en betrouwbaar

Met de nieuwe verbinding wordt Schiphol met het openbaar vervoer snel en betrouwbaar bereikbaar voor de ruim 13.000 werknemers van Schiphol-Oost. De bus gaat rijden over een vrije busbaan van de Hendrik Walaardt Sacréstraat naar de Fokkerweg. Het is daarmee een belangrijke schakel in de Ringlijn van Schiphol. 

De Ringlijn langs de oostkant is bovendien een goed alternatief voor reizigers uit Aalsmeer en Uithoorn richting Amsterdam en Haarlem. In plaats van reizen via Schiphol Plaza, kan via de knooppunten Schiphol-Noord en toekomstig Schiphol-Zuid worden gereisd. 

Partners

De aanleg van de busbaan is een gezamenlijk initiatief van de gemeente Haarlemmermeer, Stadsregio Amsterdam, Schiphol en provincie Noord-Holland. De Stadsregio Amsterdam financiert ruim 90% van de kosten. De regie voor de uitvoering ligt bij de provincie Noord-Holland.

Bekijk een animatie over HOV Schiphol-Oost op YouTube.

Over dit artikel

Laatst bijgewerkt 15 april 2016

Reacties

15 april 2016 10:35
Henri Spaans

Goed OV is mooi maar fietsen is beter.
Als er nu eens geld wordt gestoken in schakelbare verlichting langs het fietspad naar Amstelveen zodat we ook in het donker veilig naar het werk kunnen fietsen. Scheelt ook weer heel veel Co² uitstoot.

Reageer op dit bericht

De volgende velden zijn niet (juist) ingevuld:

article
99160
15 april 2016 – Nieuwsartikel De aanleg van de hoogwaardige openbaar vervoer verbinding (HOV) tussen
https://amsterdam.nieuws.nl/knipsels/99160/aanleg-busverbinding-hov-schiphol-oost-gestart/
2016-04-15T09:12:00+02:00
Knipsels