Brit zonder paspoort wordt wakker in Parijs

Een rustig avondje bier drinken in de kroeg liep ietwat anders af voor deze Britse man. De 48-jarige Shawn Smith werd de volgende dag namelijk wakker in een hostel in Parijs. Opvallend genoeg is hij niet de eerste Brit die aan de andere kant van het water ontwaakte. Deze studenten eindigden na een stapavondje in Amsterdam en deze vent pakte na een paar biertjes een taxi richting de Franse hoofdstad.

Maar wat wel bijzonder is aan het verhaal van Smith, is dat hij niet eens in bezit is van een paspoort. Toch wist hij met de ferry vanaf het Britse Dover in België uit te komen. Voordat hij het wist, waren hij en zijn vrienden in Parijs. Zijn vrienden haalden hem in de lokale kroeg over om mee te gaan zodat ze goedkope sigaretten konden inslaan. En dat klonk Smith als muziek in de oren. “Ik dacht ‘waarom ook niet?'”

Dure kater

De terugweg verliep echter wat minder soepel. In Calais werd hij tegengehouden door de douane. Hij moest verplicht terug naar Parijs om een noodpaspoort aan te vragen bij het Britse consulaat. Omdat Smith in Duitsland is geboren, duurde dit precies langer dan normaal. Hij moest een week in Frankrijk blijven. De Brit wist uiteindelijk veilig thuis te komen. “Het was een dure kater, maar het is wel een mooi verhaal”, vertelt Smith lachend tegen Mirror.

UK man goes out for Christmas drinks with mates and wakes up … in France http://t.co/s4icn4CqkJ pic.twitter.com/9NC2MJG41t

— The Advertiser (@theTiser) December 22, 2014

Knap! RT@DailyMailUK: Man wakes up in France after boozy night, doesn’t even own a passport http://t.co/M6XGkGBOnD pic.twitter.com/mVPjblYYCC

— Jan Postma (@_janpostma_) December 23, 2014