Laatste stemdag op muurtekst Van der Laan

Foto: Flickr

Mensen kunnen zondag voor het laatst hun stem uitbrengen op een van de 59 ontwerpen met de afscheidsboodschap van de overleden Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan. Het winnende ontwerp met de woorden ‘Zorg goed voor onze stad en voor elkaar’ komt op een muur op het Mercatorplein in de wijk de Baarsjes.

Van der Laan schreef de woorden in een brief aan alle Amsterdammers, waarin hij bekendmaakte dat hij moest stoppen met zijn werk als burgemeester. Hij stierf op 5 oktober 2017 op 62-jarige leeftijd aan longkanker. Het initiatief van de muurtekst kwam van een bewoonster in de Baarsjes, de wijk waar Van der Laan ook lang heeft gewoond.

In totaal kamen er 59 ontwerpen binnen. Zoals het er nu naar uitziet, komt het kunstenaarscollectief Kamp Seedorf als winnaar uit de bus. Zijn variant op het inmiddels bekende graffitikunstwerk Damsko Strijder heeft tot nu toe veruit de meeste stemmen. Dit portret van Van der Laan verscheen in februari 2017 nadat bekend was geworden dat hij ziek was op een metro-ingang in Amsterdam-Oost.

Het bericht Laatste stemdag op muurtekst Van der Laan verscheen eerst op Nieuws.nl.

Bron: Push vanuit Nieuws