Nog 5 verdachten Amsterdamse vergismoord vast

Foto: Pixabay

Vijf verdachten van de zogenoemde ‘vergismoord’ op de Amsterdamse Djordy Latumahina op 8 oktober vorig jaar zitten nog vast. In totaal staan zes personen volgende week woensdag terecht tijdens een eerste regiezitting bij de rechtbank in Amsterdam. Volgens het Openbaar Ministerie (OM) mag een van hen het proces op vrije voeten afwachten, zo bevestigde een woordvoerder maandag een artikel hierover in Het Parool.

De zes mannen, tussen de 30 en 45 jaar oud, werden in maart aangehouden. Vermoedelijk zijn een van de schutters en de bestuurder van de vluchtauto onder hen. Naar een tweede schutter wordt nog altijd gezocht.

De 31-jarige dj werd onder vuur genomen in zijn auto in een parkeergarage aan het Koningin Wilhelminaplein in Amsterdam-West. Hij stierf ter plekke. Zij vriendin raakte zwaargewond. Hun tweejarige dochtertje zat achterin en bleef ongedeerd.

De politie en het OM gaan uit van een persoonsverwisseling. Het vermoedelijke doelwit woonde in hetzelfde appartementencomplex en reed in eenzelfde soort auto. Hij is inmiddels verhuisd.

Het OM heeft een beloning uitgeloofd van 25.000 euro voor de gouden tip die leidt naar de veroordeling van de daders.