Drone racing in Johan Cruijff ArenA: ‘Formule 1’ in 3D en in de lucht

Drones staan bekend om de adembenemende beelden die ze maken, maar wist je dat drone racing een van de snelst groeiende sporten ter wereld is? Zie het als Formule 1, maar dan in 3D en in de lucht. Een waar spektakel dus en jij kunt dit aanschouwen. Op 5 juni vindt namelijk het spectaculaire event Drone racing world series ‘The Launche’ in de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam plaats.

De grootste videospeler van Nederland Zoomin.TV lanceert in samenwerking met FormulaFPV, dat FPV drone racen promoot en organiseert, The Drone Racing World Series. Tijdens drone races strijden de beste drone piloten ter wereld tegen elkaar door spectaculaire parcoursen af te leggen. En extra spannend: ze kunnen elkaar niet alleen links en rechts inhalen, maar ook boven en onder.

Drone racing world series is in het leven geroepen om de potentie van de sport als entertainment- en mediaformule te demonstreren. De sport is gestart in 2013. Voor duizenden drone-bezitters werd de sport interessant toen videolinks tussen drones en grondstations beschikbaar kwamen. Daarnaast werden in dezelfde tijd controllers en drones smaller en goedkoper.

Wil je bij Drone racing world series ‘The Launche’ aanwezig zijn? Hier kun je gratis kaartjes scoren.