9,6 miljoen Europees geld voor herstel regionale economie

Foto:

Vanaf 15 februari 2021 maakt Kansen voor West het mogelijk om subsidies aan te vragen voor projecten die bijdragen aan een weerbare, groene en digitale economie.

Voor Noord-Holland is € 9,6 miljoen beschikbaar.

Kansen voor West is een samenwerkingsverband van 4 provincies (Noord-Holland, Flevoland, Utrecht en Zuid-Holland) en 4 steden (Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht). Het heeft als doel om met een gezamenlijk programma Europese middelen in te zetten om innovatie in het midden- en kleinbedrijf te stimuleren en koolstofarme economie te bevorderen.

In reactie op de Covid-epidemie hebben de EU-regeringsleiders besloten tot het instellen van een herstelprogramma “EU Next Generation”. Onderdeel daarvan zijn de REACT-EU-middelen. Met dit geld mag Kansen voor West investeren in een groen, digitaal en veerkrachtig herstel van de regionale economie. Kansen voor West krijgt er uit de REACT-EU-middelen voor 2021 ongeveer € 90 miljoen bij. Dit geld kan vanaf 2021 aan projecten worden toegekend en moet uiterlijk medio 2023 zijn besteed.

Voor Noord-Holland is in 2021 € 9,6 miljoen beschikbaar. € 6,6 miljoen wordt ingezet in de vorm van subsidie aan projecten die bijdragen aan het herstel van een groene en digitale economie en € 3 miljoen wordt ingezet voor bestaande financieringsinstrumenten in Kansen voor West2.

Meer informatie en aanvragen

Subsidie aanvragen is mogelijk vanaf 15 februari. Alle informatie over de REACT-EU-middelen staat op de website van Kansen voor West.

Let op: Het is noodzakelijk om contact op te nemen met het steunpunt voor uw regiobij het voorbereiden van een voorgenomen aanvraag.

 

Bron: Push vanuit Ouder-Amstel