De eerste corona vaccinatie in Nederland start op 6 januari 2021

Foto: ggdghor.nl

Vanaf maandag 4 januari 2021, ontvangen duizenden medewerkers werkzaam in verpleeghuizen van hun werkgevers een uitnodiging om zich te laten vaccineren. Op dat moment staat het callcenter met vele honderden medewerkers klaar om afspraken in te plannen voor de vaccinaties die vanaf 6 januari gezet worden- meldt GGD GHOR Nederland.

GGD GHOR Nederland is dé belangenbehartiger voor de publieke gezondheid en veiligheid in Nederland. Als overkoepelende brancheorganisatie van de 25 Gemeentelijke Gezondheidsdiensten (GGD’en) en Geneeskundige Hulpverleningsorganisaties in de Regio (GHOR) werken wij mét en vóór onze leden aan het versterken van de publieke gezondheid en veiligheid in Nederland. Daarvoor bundelen wij de krachten van onze leden met hun 12.000 professionals. Ook zijn we de verbindende schakel met kennisinstituten, ministeries en andere belangrijke partners.

Alle medewerkers in het callcenter zijn doorstromers vanuit het test callcenter en zijn dus bekend met de ICT-systemen. De meesten zijn inmiddels getraind in het voeren van het gesprek dat nodig is om te bepalen of een persoon mag worden gevaccineerd (i.v.m. contra-indicaties van het vaccin). De komende dagen worden de laatsten van hen getraind.

bron: https://ggdghor.nl/actueel-bericht/vaccinatielocaties-zorgmedewerkers-bekend/

Bron: Push vanuit Amstelveen