Pablo Sáinz Villegas terug op ZomerConcerten

Foto: concertgebouw
Pablo Sáinz Villegas – die onlangs een hitalbum uitbracht met Placido Domingo – samen met Amsterdam Sinfonietta in een speels en hartstochtelijk programma: van Rodrigo tot Falla. Een Spaanse zomeravond!
Pablo Sáinz Villegas
Maar liefst twee keer overrompelde Pablo Sáinz Villegas vorig jaar het Concertgebouwpubliek tijdens de ZomerConcerten. Nu is hij terug met Amsterdam Sinfonietta. Villegas heeft als motto ‘de ziel van de Spaanse gitaar’. Hij speelt warmbloedige stukken van alle tijden, van Boccherini tot Rodrigo. En dat doet hij virtuoos, uitbundig en onweerstaanbaar, aldus The New York Times. Vanavond schittert Pablo Sáinz Villegas, die onlangs een hitalbum uitbracht met Placido Domingo, in een programma vol traditionele én nieuwere Spaanse muziek.Amsterdam Sinfonietta
Al eerder beleefde Amsterdam Sinfonietta een succestournee met gitarist Pablo Sáinz Villegas. Nu zijn ze terug met een speels en hartstochtelijk programma. Amsterdam Sinfonietta opent onder leiding van Candida Thompson met de suite uit Falla’s El amor brujo. Daarin danst zigeunerin Candela iedere nacht met de geest van haar man. Gaat ze ook in het hier en nu de liefde weer vinden?

bron: Concertgebouw.nl