Pride Amsterdam komt eraan!

Met nog minder dan een maand op de teller is het dan bijna zo ver; Pride Amsterdam. Van zaterdag 30 juli tot en met zondag 7 augustus vieren we de liefde en diversiteit. In Amerika is juni juist dé maand waarin de hele LHBTIQA+ gemeenschap gevierd wordt; Pride Month. Een goed moment om je alvast voor te bereiden op Gay Pride in Nederland!

Pride

Pride Amsterdam bestaat al sinds 1996 en is hét grootste feest van alle Gay Prides in Nederland. Sinds het begin strijden de initiatiefnemers al voor gelijkheid van alle seksuele geaardheden. Pride Amsterdam is in die jaren enorm groot geworden en uitgegroeid tot een groot feest waar alle seksualiteiten en geaardheden gevierd worden.

Naast Pride Amsterdam zijn er nog meer Gay Prides die plaatsvinden in Nederland. De eerste vond plaatst op 4 juni in Utrecht. Afgelopen zaterdag vond Rotterdam Pride plaatst, ook wel bekend als Roze Zaterdag.

My Gender, My Pride

Je hebt het recht om af te mogen wijken van de norm en de sekse die we bij geboorte hebben gekregen. Dat is waar het thema van Pride 2022 om draait; My Gender, My Pride. Het wordt tijd om aandacht te besteden aan de diversiteit van genderidentiteiten en ons zelfbeschikkingsrecht.

Activiteiten

Tijdens Pride zijn er ontzettend veel activiteiten waar je aan kunt deelnemen en die je kunt bezoeken. Zo is er tijdens de eerste dag van Pride Amsterdam op 30 juli de Pride Walk. Dit is een jaarlijkse demonstratie voor gelijke rechten voor de wereldwijde regenboog community. Daarnaast zijn er die week nog veel meer dingen te doen. Zo zullen er bijvoorbeeld veel straatfeesten zijn, kun je deelnemen aan activiteiten op het strand en zijn er films te zien. Er is echter maar één activiteit die ieder jaar alle aandacht naar zich toe weet te trekken; de Canal Parade. Op zaterdag 6 augustus zal Amsterdam vol staan met feestende mensen die aan het genieten zijn van de botenparade.