Straatvoetbalveld vernoemd naar Abdelhak Nouri

Foto: Pixabay

Het veldje waar Abdelhak Nouri als kind zelf altijd voetbalde is op 12 juni officieel naar hem vernoemd. De officiële opening was aan het begin van de middag en tot 18:00 uur waren er feestelijke activiteiten voor kinderen uit de buurt. Er werd er ook een kunstwerk voor Nouri onthuld.

Abdelhak Nouri, voormalig voetbaltalent bij Ajax, kreeg vijf jaar geleden tijdens een voetbalwedstrijd een hartstilstand. Hierbij liep hij blijvende hersenschade op en lag hij een tijd in coma. Het betekende voor hem het einde van zijn voetbalcarrière. Hij wordt in de wijk waar het pleintje is geopend verzorgd door zijn familie.

A. Nouriplein

Nouri voetbalde als klein jongetje altijd al op het veldje en het bestaat dan ook al jaren. In 2017 werd het toenmalige Nigel de Jongplein in de volksmond al omgedoopt tot het Abdelhak Nouriplein. Er werd, op initiatief van vrienden van Nouri, gewerkt aan de herinrichting van het pleintje. Naast een voetbalplein, moest het ook een ontmoetingsplek worden voor de buurt. Vorig jaar was het plein klaar, met bankjes, speel- en fitnesstoestellen. Met in het midden van het plein, op de middenstip, Nouri’s rugnummer; nummer 34.

Aanwezig

Tijdens de opening waren naast de familie van Nouri ook heel veel andere mensen aanwezig. Zo ook onder anderen burgemeester Femke Halsema en oud-voetballer Willem van Hanegem aanwezig. Daarnaast waren er veel Ajax-fans en kinderen die in de buurt wonen. Het was die dag een groot feest en werd veel gevoetbald. De familie van Nouri is ontzettend trots om zo’n diverse en grote mensenmassa bijeen te zien komen om hun geliefde ‘Appie’ te eren.