Een windmolen in uw buurt, wat vindt u ervan?

Foto: gemeente amsterdam

Er komen zo’n 17 extra windmolens in de stad. De vraag is nog: waar moeten ze komen? U kunt uw voorkeur voor een mogelijke plek uitspreken, van gedachten wisselen met andere Amsterdammers en vragen stellen. Dat kan op 3 manieren, alle 3 digitaal.

Met zonnepanelen en windenergie wekken we in 2030 genoeg duurzame elektriciteit op voor ongeveer 80% van de Amsterdamse huishoudens. In 2019 en afgelopen zomer waren er bijeenkomsten waarop u kon meepraten over extra windmolens in Amsterdam. Nu gaan we een stap verder: waar zouden ze volgens u moeten komen? U kunt op 3 manieren meepraten:

1. Interactieve online avondsessies

Er zijn 5 interactieve online avondsessies over de mogelijke locaties. Per avond zijn 48 plaatsen beschikbaar. We verloten de plaatsen onder de aanmelders. Als u bent ingeloot, dan ontvangt u een bevestiging en een link naar de bijeenkomst.

  • Dinsdag 3 november: Gaasperplas en Diemerscheg
  • Donderdag 5 november: IJburg, Sciencepark en Zeeburgereiland
  • Maandag 9 november: Havengebied en Brettenzone
  • Dinsdag 10 november: Amstelscheg (Zuid), Amstel III omgeving
  • Donderdag 12 november: smalle strook ten Noorden Ring A10 Noord

Tijdstip: 19.30 – 21.30 uur

Meld u aan voor de online avondsessies

2. Online inloopspreekuren

Heeft u brandende vragen of opmerkingen? En kunt u niet deelnemen aan een van de bijeenkomsten? Meld u dan aan voor een online één-op-één-vraaggesprek van maximaal 15 minuten, voorafgaand aan bovenstaande sessies. Het aantal plaatsen is beperkt, dus aanmelden is verplicht.

  • Dinsdag 3, donderdag 5, maandag 9, dinsdag 10 en donderdag 12 november, 16.00 – 17.00 uur.

Meld u aan voor de online inloopspreekuren

3. Online informatiebijeenkomst

Wat vinden andere Amsterdammers van windmolens in de stad? Wethouder Duurzaamheid Marieke van Doorninck praat u bij over de resultaten van eerdere bijeenkomsten en enquêtes, de vervolgstappen en hoe u daar invloed op kunt hebben. Er is tijd om vragen te stellen en uw mening te geven.

  • Maandag 7 december, 19.30 – 21.00 uur

Meld u aan voor de online informatiebijeenkomst

Blijf op de hoogte

Kunt of wilt u niet deelnemen aan een van de bijeenkomsten en wilt u toch op de hoogte blijven? Stuur dan een e-mail naar [email protected].

Meer weten