NXT museum showt vanaf eind augustus haar media kunstwerk

Foto: NXTmuseum.nl

‘What’s Nxt?’. Met het oog op technologische en sociale ontwikkelingen is deze vraag een groter mysterie dan ooit tevoren.

Nxt Museum is het eerste museum in Nederland dat zich volledig richt op mediakunst. Ze exposeren kunstwerken die gebruik maken van moderne technologieën van het heden en van de toekomst. Omdat kunst de tijdsgeest weerspiegelt, geloven zij dat de meest innovatieve kunst ons de mogelijkheid geeft om op de impact van technologische ontwikkelingen te reflecteren. Een moment van bezinning in een realiteit die alsmaar sneller doorontwikkelt.

Het museum is gevestigd in een voormalige productiestudio in het hart van Amsterdam-Noord – een plek die zich bij uitstek leent voor het ontdekken, maken en tentoonstellen van mediakunst. Deze vorm van kunst experimenteert met technologische mogelijkheden en toepassingen; dynamisch en niet gebonden aan een vorm. Hun ruimte biedt een broedplaats voor deze vorm van kunst; een plek waar verschillende kunststroming en wetenschappen samenkomen en tentoongesteld kunnen worden. Een plek voor life performances, educatie, creatie, zang, dans en meer.

 

bron: https://nxtmuseum.nl