Eurostar rijdt straks rechtstreeks tussen Amsterdam en Londen

Foto: Nieuws.nl

Tussen Amsterdam en Londen rijden vanaf 30 april rechtstreekse treinen in beide richtingen. Dat hebben NS en Eurostar, de hogesnelheidstreinoperator tussen het vasteland van Europa en het Verenigd Koninkrijk, dinsdag bekendgemaakt. De rechtstreekse verbinding Rotterdam-Londen volgt enkele weken later, op 18 mei.

De trein die de rechtstreekse route officieel zal openen, vertrekt dinsdagochtend vanaf Amsterdam Centraal. Cora Van Nieuwenhuizen, minister van Infrastructuur en Waterstaat en Ankie Broekers-Knol, staatssecretaris van Justitie en Veiligheid zijn daarbij. Iets meer dan vier uur (4 uur en 9 minuten) later komt de trein aan in Londen. Die wordt daar verwelkomd door Grant Shapps, staatssecretaris van Transport van het Verenigd Koninkrijk.

Sinds 2018 rijdt de hogesnelheidstrein al rechtstreeks van Londen naar Rotterdam en Amsterdam. In omgekeerde richting moeten reizigers nu nog overstappen in Brussel.

Minister Van Nieuwenhuizen liet weten dat controles in Brussel straks niet meer nodig zijn, en dat scheelt reizigers al snel een uur reistijd. “Zo wordt de trein echt een volwaardig alternatief voor het vliegtuig.”

NS stelt dat de Eurostar een duurzame keus is, met een reis tussen Londen en Amsterdam die per passagier 80 procent minder CO2 uitstoot dan een vergelijkbare vlucht.

Het bericht Eurostar rijdt straks rechtstreeks tussen Amsterdam en Londen verscheen eerst op Nieuws.nl.

Bron: Push vanuit Nieuws