Buitengebied Amstelveen krijgt glasvezel via GETNET

Foto: getnet

Afgelopen week werd het startsein gegeven van de aanleg van glasvezel in het buitengebied van Amstelveen. Het buitengebied is het gebied tussen de Amstel en de kern van Amstelveen plus het Amsterdamse bos.

Tijdens een goed bezochte bijeenkomst presenteerden de bewonerscommissie en de directie van Getnet, het bedrijf dat het netwerk gaat aanleggen, de plannen aan de bewoners. Wethouder Rob Ellermeijer opende de avond en gaf aan zeer verheugd te zijn dat alle inwoners van Amstelveen binnenkort over snel internet kunnen beschikken.

Getnet gaat bij de aanleg van glasvezel samenwerken met KPN, zij worden ook de beheerder van het netwerk. Naast het buitengebied zal KPN zelf ook binnenkort de rest van Amstelveen van glasvezel voorzien. Getnet levert direct glasvezel zonder dat een minimum aantal klanten zich aanmeldt, niet in buitengebied en ook niet in de rest van Amstelveen.

De gemeente startte in 2017 met een onderzoek naar de digitale bereikbaarheid en specifiek de te behalen internetsnelheden in Amstelveen. Op basis van de uitkomsten van dit onderzoek werd besloten de aanleg van glasvezel in de buitengebieden te stimuleren.

Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door Getnet(advertentie)

Vanaf medio januari 2020 lanceert Getnet de website voor Amstelveen en kun je je inschrijven voor snelle aansluiting op het glasvezelnetwerk. Heb je in de tussentijd vragen? Mail dan voor info naar: [email protected]

Bron: Push vanuit Amstelveen