Nationaal Theaterweekend

Foto: Nationaal Theaterweekend

Van 25 t/m 27 januari 2019 vindt voor de vierde keer het Nationaal Theaterweekend plaats, een initiatief van het Nationaal Theater Fonds en het Prins Bernard Cultuurfonds. Het doel van dit landelijk evenement is om heel Nederland kennis te laten maken met het theater en de mensen te laten zien hoe leuk, mooi, waardevol, ontroerend, grappig of fijn theater kan zijn.

Maar het Nationaal Theaterweekend is er niet alleen voor “nieuwe” theaterbezoekers. Ook vaste bezoekers, jong of oud, zijn van harte welkom in de 73 deelnemende theaters. In het hele land zijn meer dan 220 voorstellingen te zien, voor slechts € 10 (excl. transactiekosten) per kaart. Daarnaast zijn er veel extra gratis activiteiten in het theater. Hoe die extra activiteiten eruit zien wordt door elk theater anders ingevuld.

In 2016 werd voor het eerst het Nationaal Theaterweekend georganiseerd. Het was meteen een succes. Sinds de start van het weekend groeit niet alleen het aantal bezoekers (afgelopen editie trok 135.000 bezoekers), ook het aantal deelnemende theaters blijft groeien.

Dit jaar is het motto “Theater is dichterbij dan je denkt!”. De laaggeprijsde voorstellingen en extra festiviteiten moeten er voor zorgen dat zoveel mogelijk mensen zich laten verrassen door toneel, muziek, dans, opera, cabaret, musical, jeugdtheater en nog veel meer. En dat alles in een theater in de buurt.

In Amsterdam doen verschillende theaters mee: De Meervaart, De Krakeling, Boom Chicago en De Balie.