De 7 meest Instagramwaardige plekken in Amsterdam

Foto: istock.com

Van mierzoete, barbieroze koffietentjes tot schattige straatjes en indrukwekkende uitkijkpunten, Holidayguru zet de 7 meest Instagramwaardige plekken in Amsterdam op een rij.

Wil je wat mooie plaatjes schieten om je Instagram profiel mee te vullen en wat likes en nieuwe volgers binnen te halen? Dan hoef je helemaal niet op het vliegtuig te stappen naar Bali of New York, een treinkaartje naar Amsterdam is genoeg. De hoofdstad barst van de fotogenieke plekken en hotspots waar het hart van elke instagrammer en foodie harder van gaat kloppen. Reiswebsite Holidayguru ging op onderzoek uit en zette de meest Instagramwaardige plekken van Amsterdam op een rij.

MaMa Kelly

Dé succesformule om influencers te verleiden bij jouw restaurant binnen te stappen? Roze! En dat hebben ze bij het Amsterdamse restaurant MaMa Kelly goed begrepen. Van de bar tot de tafels, de stoelen, de muren en het plafond, werkelijk alles hier is barbieroze. Gegarandeerd een hit op je Instagram feed!

Corner Bakery

Mierzoet en een echte suikerbom, maar óh zo lekker én fotogeniek: de freakshakes van de Corner Bakery in Amsterdam. Hier drink je een lekkere milkshake versierd met snoepjes, koekjes, donuts…al het zoets dat je maar kunt bedenken. De Corner Bakery heeft 3 locaties in Amterdam (en één in Maastricht) dus er is altijd wel een freakshake in de buurt!

Sticky Fingers

Nog meer roze, mierzoete traktaties om je vingers bij af te likken vind je bij Sticky Fingers. Stap bij dit leuke tentje binnen en proef een van hun superlekkere, verse en biologische taartjes. En maak even een foto bij de knalroze muur voor Instagram!

NDSM Werf

Ooit de grootste scheepswerf ter wereld, nu een culturele hotspot én de plek om wat leuke kiekjes voor Instagram te schieten: de NDSM Werf. Steek het IJ over naar deze hippe plek vol street art en toffe plekjes voor een foto.

A’DAM Lookout

Lekker schommelen hoog boven Amsterdam met een 360 graden uitzicht over onze hoofdstad doe je bij de A’DAM Lookout. Bovenop deze toren vind je een observatiedek met daarop ‘Over The Edge’, de hoogste schommel van Europa! Vanuit dit perspectief maak je de mooiste foto’s, maar laat je camera niet vallen!

9 straatjes

Smalle straatjes tussen de grachten, fotogenieke bruggen, knusse cafeetjes en hippe boetiekjes, de 9 straatjes in Amsterdam lijken wel gemaakt voor Instagram. Schiet tussen het shoppen, koffie drinken en smullen van al het lekkers door wat leuke plaatjes met de picture-perfect Amsterdamse grachten op de achtergrond.

De Amsterdamse grachten

Last but not least: de Amsterdamse grachten. Wie op Instagram een kijkje neemt bij #Amsterdam ziet duizenden foto’s voorbij komen van de grachten in Amsterdam. Niet zo gek, want wat is onze hoofdstad toch ook fotogeniek!

Meer weten? We staan je graag te woord! Neem contact op met Willeke van Doorn ([email protected]) voor al je vragen over dit persbericht, interviewverzoeken en andere vragen over reizen en/of Holidayguru.

Over Holidayguru.nl

Holidayguru.nl is één van de grootste reiswebsites in Duitsland en Nederland. Met meer dan 6 miljoen Facebook-fans en elke maand meer dan 17 miljoen pageviews behoort het tot één van de succesvolste websites in Duitsland en Nederland. Daniel Krahn en Daniel Marx hebben Holidayguru in 2012 opgericht. Vandaag de dag zijn zij de bestuurders van UNIQ GmbH, dat naast de Duitse Urlaubsguru en de internationale Holidayguru websites nog met vier andere projecten actief is. Meer dan 180 medewerkers werken voor deze start-up, verspreid over drie vestigingen.