Rutte spreekt zorgen uit over VVD Amsterdam

Foto: Pixabay

Minister-president Mark Rutte was dinsdagavond in Amsterdam om zijn lokale kandidaten te ondersteunen. Niet geheel overbodig, want de VVD is in onze hoofdstad lang niet zo groot als in de landelijke politiek. Rutte is bang dat als er volgende week massaal op linkse partijen wordt gestemd er geen aandacht zal zijn voor ondernemers en veiligheid.

Rutte spreekt in het Volkshotel in Amsterdam de lokale kandidaten van de VVD moed in. Dit doet hij in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart in het hele land. Volgens Rutte is het belangrijk dat de VVD mee kan besturen. “Er zijn in Amsterdam traditioneel veel linkse partijen, maar om zaken als veiligheid en ondernemerschap op de agenda te houden, moet de VVD groeien”, laat hij aan AT5 weten.

Ook vindt hij het belangrijk dat er genoeg woonruimtes beschikbaar worden in Amsterdam. Rutte: “We moeten ons afvragen of er genoeg woningen voor de middenklasse zijn. En we moeten er ook voor zorgen dat er genoeg banen voor mensen die tot de middenklasse behoren, zijn.”

Tijdens de avond interviewt hij een aantal plaatselijke VVD-kandidaten. Zo vertelt Claire Martens, nummer acht op de lijst, dat ze een maatschappij wil met gelijke kansen voor iedereen. Rutte reageert hier enthousiast op door te laten weten dat hij al twaalf jaar probeert duidelijk te maken dat de VVD ‘de meest sociale partij van Nederland is’.

Mogelijk minder VVD-zetels door FvD

Rutte verwacht dat de VVD meer zetels krijgt in Amsterdam dan de partij nu heeft. Uit de laatste peilingen blijkt echter dat de VVD in onze hoofdstad twee zetels kwijtraakt. De partij komt dan uit op vier zetels. De twee verloren zetels lijken naar Forum voor Democratie (FvD), de partij van Thierry Baudet, te gaan. Maar weinigen in de zaal lijken zich druk te maken over de FvD.