Amsterdam in ban van dance event

Foto: Wikimedia Paul2 (CC BY-SA 4.0)

Met een recordaantal van ruim 2500 artiesten op zo’n 160 locaties staat Amsterdam de komende dagen weer in het teken van het Amsterdam Dance Event. De organisatie verwacht dat er ongeveer 375.000 bezoekers afkomen op de 22e editie van ‘s werelds grootste club- en conferentiefestival van de elektronische muziek.

Het evenement opent woensdagavond officieel in de Melkweg met een concert van de Nederlandse dj Jameszoo en het Metropole Orkest, maar het programma begint al vroeg op de dag. Zo presenteert 538-dj Edwin Evers om 06.00 uur vanuit het zogenoemde 538DJ Hotel zijn show samen met Armin van Buuren. Later op de dag spreken onder meer het legendarische Britse technoduo Rick Smith en Karl Hyde van Underworld in het DeLaMar Theater en dj Martin Garrix bouwt zijn studio na voor een kijkje achter de schermen in zijn productieproces.

Voor het eerst is er tijdens ADE, dat tot en met zondag duurt, een openluchtconcert. Op de Nieuwmarkt treedt woensdag tussen 18.00 en 20.00 dj Richie Hawtin op. Het feestje is gratis toegankelijk.