Een kijkje in het Amstel Hotel: hier sliep Mick Jagger

De rij namen van beroemdheden die in het Amstel Hotel in hartje Amsterdam hebben geslapen, is eindeloos. Ook Mick Jagger koos afgelopen week tijdens zijn verblijf in ons land voor het luxueuze en prominente hotel. Wij namen er een kijkje.

Veel fans van The Rolling Stones konden afgelopen zaterdag hun hart ophalen aan het optreden die de rockband gaf in de Johan Cruijff Arena in Amsterdam. De performances van Mick Jagger, Keith Richards, Charlie Watts en Ronnie Wood waren niet helemaal meer van wat ze geweest zijn, maar fans namen de af en toe hoorbare valse noten op de koop toe. Bovendien heeft Mick nog steeds een uitstraling waar je u tegen zegt.

De womanizer overnachtte in, hoe kan het ook anders, het Amstel Hotel. Zijn vertrek is op de gevoelige plaat vastgelegd.

Talloze bekendheden gingen Mick voor. Zo heeft het Amstel Hotel veel royal guests en presidenten mogen ontvangen, waaronder de Britse koningin Elizabeth, Nelson Mandela en Hillary en Bill Clinton. Tijdens het huwelijk van koning Willem-Alexander en Máxima in 2002 was het hotel de verblijfplaats van koninklijke gasten van over de hele wereld. Ook muzikanten en filmsterren weten hun weg naar het Amstel Hotel massaal te vinden; van Robbie Williams tot Madonna en van Ariana Grande tot Brad Pitt.

Een gast wenste 27 prullenbakken in zijn suite

Volgens Anita Bos, general manager van het hotel aan de Amstel, zet het personeel iedere dag een Olympisch record neer. De werknemers moeten niet alleen voldoen aan het verwachtingspatroon van de gasten, ze moeten eroverheen: “Het team bestaat uit gemotiveerde en enthousiaste medewerkers. Een tevreden gast, daar zet iedereen zich voor in.” Te allen tijde is de klant koning. Zo is het weleens voorgekomen dat een gast 27 prullenbakken in zijn suite wilde hebben en wenste een andere gast toiletpapier met Mickey Mouse erop. Opmerkelijk, maar volgens Bos zegt het personeel nergens nee tegen. En ook niet geheel onbelangrijk: gasten voelen zich veilig in het hotel. De ramen zijn kogelvrij en een groot deel van het hotel is omringd door water.

Ook staat het Amstel Hotel bekend om haar restaurant La Rive. Wel heeft deze sinds vorig jaar geen Michelinster meer. Bos laat aan Misset Horeca weten dat dit haar zwaar valt: “Dat deed ongelooflijk veel pijn, en dat doet het nog steeds. Het is nu zaak dat we het ombuigen in kracht en zorgen dat we die ster zo snel mogelijk weer terugkrijgen.”


Wat de toekomst voor het Amstel Hotel brengt? De afgelopen jaren zijn er sinds lange tijd veel luxe hotels in Amsterdam bijgekomen. Het motiveert Bos en haar medewerkers om beter hun best te doen om innoverend te zijn. Een ander voordeel hiervan is dat het luxe segment in de stad beter gepromoot kan worden als er meer keus is. Het nadeel: er begint te veel concurrentie te komen, waardoor het aanbod en de vraag uit verhouding raakt. Om een grote speler te blijven, wordt het Amstel Hotel ter ere van het 150-jarige bestaan gerestaureerd. Het doel is om het gebouw er weer precies zo uit te laten zien als destijds met de opening.

Voor een speciale prijs in een Virtual Reality-kamer overnachten

Wil je weleens een nachtje overnachten in luxe? Het Amstel Hotel viert de mijlpaal ook door dit jaar 150 Amsterdammers de kans te geven om voor een speciale prijs in een Virtual Reality-kamer te overnachten. Door middel van Virtual Reality kunnen gasten een bezoekje brengen aan de mooiste kamers van het Amstel Hotel, de Royal en Presidential Suite, het uitzicht bewonderen vanaf het dak en een vaartochtje maken over de grachten.

Heb je The Rolling Stones gemist? Niet getreurd. 15 oktober doen de rocklegendes ons kikkerlandje weer aan, dan spelen ze in het Arnhemse GelreDome en er zijn nog kaartjes. De bezoekjes van de rockers aan ons land zijn onderdeel van een Europese tour.

Lees ook: