Werkzaamheden aan spoor en weg rondom Amsterdam tijdens paasweekend

Foto: Martijn van Vulpen / cc-by-sa-3.0

Slecht nieuws voor mensen die tijdens het paasweekend via of in Amsterdam moeten reizen. Je kunt namelijk rekenen op extra reistijd. Er staan namelijk verschillende werkzaamheden aan het spoor en de weg op de planning.

Van vrijdag 14 april tot en met maandag 17 april vinden er diverse werkzaamheden plaats aan het spoor. Bij Diemen worden vier hogesnelheidswissels geplaatst en er wordt gewerkt aan de stations Diemen en Diemen-Zuid. Het spoor wordt vernieuwd en de perrons op het station worden aangepast. Dit heeft gevolgen voor het treinverkeer op een aantal trajecten. De NS raadt reizigers daarom aan om je reis van te voren te plannen en rekening te houden met extra reistijd.

Door de werkzaamheden is er komend paasweekend geen treinverkeer mogelijk tussen Weesp en Amsterdam Muiderpoort en Weesp en Amsterdam RAI/Amsterdam Bijlmer Arena. NS zet stop- en snelbussen in.

Ook automobilisten zullen rondom Amsterdam hinder ondervinden. Van vrijdagavond 14 april tot zondagnacht 16 april is Rijkswaterstaat bezig met de nieuwe viaducten op knooppunt Holendrecht. Om de werkzaamheden uit te kunnen voeren, zijn op de parallelbaan van de A2 richting Amsterdam en de verbindingsbogen naar de A9 richting Amersfoort/Almere verschillende afsluitingen.

Het verkeer wordt omgeleid via de A10 en A1. De A9 Gaasperdammerweg is wel open. Weggebruikers moeten rekening houden met extra reistijd van ongeveer 15 minuten. Ook lokaal verkeer wordt omgeleid. Borden boven en langs de weg geven de omleidingsroutes aan.