Zondag opnieuw druk op wegen rond Amsterdam

Foto: Wikimedia Commons

Automobilisten moeten zondag opnieuw rekening houden met verkeersproblemen rond Amsterdam en Utrecht. Tussen Diemen en Muiderberg is snelweg A1 nog tot maandagmorgen 05.00 uur dicht.

Het verkeer wordt dit hele weekend omgeleid via de snelwegen A2, A12 en A2, maar omdat zaterdag veel mensen er met het mooie weer op uit gingen, werd het ook daar druk. Rond Utrecht ontstonden ook files omdat er veel belangstelling was voor de Dutch Comic Con, een beurs in het teken van fantasystripverhalen die ook zondag nog plaatsvindt in de Jaarbeurs.

Vanwege de drukte besloten veel automobilisten het daarom zaterdag via de provinciale weg te proberen, maar dat bleek niet sneller. Over de A9 of N236 via Weesp naar Hilversum lukte alleen met meer dan een uur vertraging. Bij Driemond (N236) was er geen doorkomen aan en liepen mensen over de snelweg en de afrit. Rijkswaterstaat riep weggebruikers op deze binnenwegen te mijden. Voor zondag geldt hetzelfde. Rijkswaterstaat maant automobilisten goed voorbereid op pad te gaan en de aangegeven omleidingsroute op de snelweg naar Utrecht te volgen.