In Amsterdam groeien en bloeien binnenkort een half miljoen tulpen

Foto: Flickr.com

Als de lente eenmaal is begonnen, kunnen we er haast niet meer aan ontkomen: bloemen. Overal bloemen. Maar volgens de organisatie van het Tulp Festival zijn de tulpen te veel uit het Nederlandse straatbeeld verdwenen. Tijd voor wat extra aandacht dus. Er zijn 500.000 tulpenbollen geplant in Amsterdam, die vanaf 1 april (hopelijk in bloei) te bewonderen zijn.

Het Tulp Festival plantte de bollen op meer dan zestig locaties in onze hoofdstad. In de volle grond en in potten, in openbare ruimtes en in tuinen van bijzondere gebouwen. De tuin van Museum van Loon schittert van de vorstelijke tulpen, maar ook het Oosterpark, de tuinen van het Rijksmuseum en Van Gogh Museum worden opgefleurd met de kleurrijke én bovenal typisch Hollandse bloemen.

Op een kaart van Tulp Festival is te zien op welke locaties de tulpen te bewonderen zijn. Je kunt er ook op zien wat de voortgang van de tulpen is wat betreft het bloeien, zodat de kans niet ontstaat dat je naar een triest perkje staat te kijken. Het festival duurt naar verwachting tot 14 mei, maar het kan ook langer doorgaan als de tulpen er zin in hebben dit jaar.