Twee jonge Amsterdamse vrouwen beroven hun seksdates

Foto: Pro Juventute (CC-BY-SA 2.0)

De politie van Amsterdam heeft vorige week maandag twee vrouwen van 19 en 21 jaar oud in de boeien geslagen. De twee dames verleidden oudere mannen via de datingapp Badoo en spraken met ze af, om ze vervolgens te beroven van hun geld en waardevolle bezittingen. Een situatie die we misschien niet één twee drie aan zien komen tijdens een onschuldige seksdate.

Dat je op internet vaak geen idee hebt wie je nou eigenlijk voor je hebt, is algemeen bekend. Toch zijn er meerdere mannen die goedgelovig mee zijn gegaan in het verhaal van de twee vrouwen, zo blijkt uit vervolgonderzoek van de politie. Eén slachtoffer heeft echter pas daadwerkelijk aangifte gedaan.

Via datingsite én app Badoo zochten de vrouwen contact met wat oudere mannen en in de meeste gevallen volgde er een afspraak, waar de slachtoffers werden beroofd. De politie sluit niet uit dat er sprake was van bedreiging met een wapen.

Uiterlijke kenmerken

De twee jonge vrouwen zijn afkomstig uit omgeving Amsterdam en 19 en 21 jaar oud. De 19-jarige vrouw is blank met een slank postuur, lang blond haar en is tussen de 1,65 en 1,70 meter lang. De oudste vrouw, van 21 jaar oud, heeft een licht getinte huid en lang donker haar, een normaal postuur en is tussen de 1,70 en 1,75 meter lang.

Herken je de beschreven situatie? Slachtoffers worden opgeroepen om zich te melden via het telefoonnummer 0900-8844. De politie wil gedupeerden erop attenderen dat ze niets strafbaars hebben gedaan. Er zal zeer discreet met de aangiften om worden gegaan.