Chinezen verliefd op Amsterdam als locatie voor hun verlovingsshoot

Foto: Wikimedia

Maanden voordat de meeste Chinese koppels trouwen, bereiden zij tot in de puntjes hun zogenaamde verlovingsshoots voor. Naast geliefde locaties zoals Parijs en Londen is ook Amsterdam steeds meer in trek.

Volgens trouwfotograaf Evert Doorn draait de plek van deze ‘pre-weddingshoots’ bij Aziaten voornamelijk om het uiterlijk vertoon. “Misschien is een pre-wedding shoot voor hen nog belangrijker dan de foto’s op de trouwdag zelf; die zal vaak wat traditioneler zijn en met name voor de familie”, vertelt Doorn aan Business Insider Nederland. “Een pre-wedding shoot op plekken als Amsterdam, Parijs of Santorini gebruiken ze naar buiten toe als statussymbool.”

Tot in de perfectie

Wat uit Europa komt, trekt sterk de aandacht van de Aziaten. “Met name het bekende plaatje van de grachten is iets wat bezoekers van over de hele wereld aantrekt”, stelt Doorn. “Voor Aziatische stellen is een stad als Amsterdam natuurlijk erg Europees en dat willen ze dan ook graag laten terugzien in de foto’s.” Het moet erg duidelijk gemaakt worden wáár de shoot zich afspeelt. Vaak bijna als een filmset. “Regelmatig vragen koppels mij om advies voor bijvoorbeeld een make-up- en hair artist en plekken om trouwkleding te huren. Ze vinden het belangrijk dat ze de zekerheid hebben dat zij er goed en mooi opstaan en dat het te zien is dat ze in Europa zijn. De omgeving speelt dus een belangrijke rol.”

Business Insider Nederland
Business Insider Nederland

Budget

Een nieuwe generatie Aziaten heeft voldoende budget om een lange reis te maken en zo’n photoshoot te betalen, denk de fotograaf. “De foto’s zijn niet alleen voor zichzelf, maar ook om te laten zien aan hun vrienden en bekenden. Hun keuze in de leveranciers waarmee ze werken is vaak heel bewust en ze zien de fotograaf ook echt als een artiest waar ze veel respect voor hebben. ”