The Jane opent pop-up restaurant tijdens Amsterdam Dance Event

Foto: Pixabay/publiek domein

Wie aan het Amsterdam Dance Event (ADE) denkt, zal vermoedelijk alleen aan muziek denken. Tijdens het evenement wordt er echter ook uitgepakt op culinair gebied. Chef-kok Nick Bril van het Antwerpse sterrenrestaurant The Jane gaat tijdens het muziekfestijn gerechten maken op basis van het lievelingseten van de dj’s die er optreden.

Bril bezit samen met Sergio Herman The Jane, een sterrenrestaurant wat steevast volgeboekt is. Tijdens ADE opent Bril een pop-up restaurant in horecagelegenheid Dok in Amsterdam. Daar wordt gedurende het driedaagse evenement iedere avond een feest gegeven. “Het idee is om streetfood te serveren, want mijn ervaring is dat je bij feestende mensen niet met te moeilijke gerechten moet aankomen”, zegt Bril tegen THUMP. “Dan denk ik aan de Aziatische keuken of bijvoorbeeld ceviche. Maar smakelijke ribbetjes of gegrilde vis kan natuurlijk ook.”

Lievelingsgerechten van dj’s

De gerechten die bij het pop-up restaurant op de kaart komen te staan, worden gebaseerd op het lievelingseten van dj’s die er optreden. Bril: “We gaan alle artiesten vooraf vragen wat hun favoriete gerecht is. Vervolgens ga ik de gerechtjes selecteren waarvan ik denk dat ik het op een gastronomische wijze kan brengen.”

Bril kijkt ernaar uit om samen te gaan werken met de dj’s die tijdens ADE optreden. “De dj’s die draaien zijn echte ‘headliners’ die veel reizen en overal ter wereld komen. Ze weten vaak veel over eten en hebben een breed palet van smaken ontwikkeld. Er is daarom een interessant raakvlak.”

ADE is een jaarlijkse muziekconferentie in Amsterdam. Dit jaar is het evenement van 19 tot en met 23 oktober. Overdag staat het uitwisselen van kennis over elektronische muziek centraal. ’s Avonds en ’s nachts draaien dj’s uit zowel binnen- en buitenland in verschillende uitgaansgelegenheden.