Foodtruckfestivals in september die een bezoekje waard zijn

Foto: Marco Verch CC-BY-2.0

Het einde van de zomervakantie is voor de meesten aangebroken. Hiermee slinkt ook het aanbod van leuke evenementen. Er zijn echter nog talloze foodtruckfestivals in het verschiet. Bekijk hieronder de leukste eetfestijnen in september.

Food Art Festival

Houd je van kunst en eten? Dan is Food Art Festival in Schiedam, die tot en met 11 september en van 17 tot en met 18 september duurt, het uitgelezen festival voor jou. Smalle, vochtige en soms wat benauwde stegen vormen het decor voor tijdelijke eetplekken en frisse hedendaagse kunst van jonge ontwerpers.

Love Food and Beer

Love Food and Beer op 22 september in Amsterdam is allesbehalve een typisch foodfestival. De vrouwen achter Gebrouwen door Vrouwen vertellen bij de bierproeverij over het brouwproces en de smaken van verschillende bieren. Ondertussen kun je genieten van bijpassende gerechtjes, die allemaal vegan zijn.

Foodfestival Delft

Wil je op de gezonde tour gaan? Laat je dan inspireren op het foodtruckfestival dat op 18 september wordt gehouden in de binnenstad van Delft. Struin op een foodmarkt en woon presentaties, proeverijen en workshops over gezond eten bij. Maar er is meer te beleven op het evenement: zo kun je je laten masseren, genieten van muziek of een film kijken in een filmhuis.

ArteFlavour

Italiaans eten, kunst en muziek komen op 17 september samen bij ArteFlavour op buurtboerderij Ons Genoegen in Amsterdam.

Go With The Glow Vegan Brunch

Voor de veganisten onder ons is Go With The Glow Vegan Brunch in Superclub Amsterdam op 18 september een aanrader. Verwacht een brunch die wordt begeleid door lezingen van onder meer foodblogger Lisa Goes Vegan. Daarnaast kun je struinen over een kleine foodmarkt met duurzame producten.

Smaakfestijn

Lekkere ambachtelijke streekproducten, proeverijen, workshops, lezingen en gezelligheid, dat omschrijft het foodfestival Smaakfestijn dat 25 september wordt gehouden in hartje Arnhem.

Foodtruckfestival Rrrollend

Foodtruckfestival Rrrollend vindt telkens ergens anders plaats. In september doet het festival Dordrecht (tot en met 11 september), Groningen (van 16 tot en met 18 september), Den Haag (van 23 tot en met 25 september) en Oisterwijk (van 30 september tot en met 2 oktober) aan.