EuroPride 2016 app: stem op de mooiste boot tijdens de Canal Parade

Foto: Nieuws.nl

Met de EuroPride 2016 app, de onlangs vernieuwde app van het spektakel die Amsterdam roze laat kleuren, kunnen de bezoekers van het evenement de boten die meedoen aan de botenparade op 6 augustus beoordelen. “Door de stemfunctie hopen wij bij te dragen aan een rijkere beleving van de bezoekers aan de Botenparade”, aldus Ruben Nederpel, event manager van stichting Amsterdam Gay Pride.

Van alle tachtig boten is een profiel met foto en beschrijving opgenomen in de app. De bezoekers kunnen een langsvarende boot één tot vijf sterren geven. Heb je geen internetverbinding? Wees niet getreurd: stemmen is namelijk ook offline mogelijk. De beoordelingen worden vervolgens verzonden als je weer een internetverbinding hebt.

“Het is echt geweldig dat het publiek door de app, die Webdevelopment bureau Van Ons heeft ontwikkeld, nog actiever wordt betrokken bij de parade en bij onze boodschap voor de mensenrechten in het algemeen en de acceptatie en gelijkheid van LHBTI’s in het bijzonder”, aldus Nederpel.

Naast de stemfunctie kun je op de app ook offline het volledige EuroPride programma raadplegen.

Lees ook: