Route botenparade EuroPride anders dan voorheen

Foto: Nieuws.nl

Mensen die van plan zijn om de botenparade tijdens de EuroPride, die 6 augustus Amsterdam op zijn kop zet, te bezoeken opgelet: de route die gevaren wordt zal dit jaar anders zijn dan de voorgaande jaren.

De botenparade barst om 14.00 uur los in het Westerdok en eindigt rond 18.00 uur in het Oosterdok. De route gaat niet zoals voorheen via de Oude Schans richting het IJ, maar via de Nieuwe Herengracht naar het Oosterdok. Het betreft dezelfde route als gevaren wordt tijdens de Sinterklaasintocht. Bij het Scheepvaartmuseum ligt de boot Clipper Stad Amsterdam die een saluut brengt aan de tachtig boten die meevaren. Bekijk hier de plattegrond waarop de route is uitgestippeld.

Voor mensen die van plan zijn om met de auto naar het spektakel te komen: langs de route van de parade is het dit jaar niet toegestaan om te parkeren. Het betreft de straten: Westerdok, Prinsengracht, Nieuwe Herengracht, Schippersgracht en Oosterdok.Wil je langs de route liggen met je bootje? Zorg dan dat je voor 10.00 uur een plekje hebt gevonden. Er geldt namelijk een invaarverbod voor alle bootjes op de Prinsengracht vanaf 6 augustus op 10.00 uur tot 7 augustus tot 8.00 uur.

Lees ook: