Het nut van een cursus Microsoft Office

Foto: CC0

Professionaliteit in een organisatie kan alleen bereikt worden wanneer alle medewerkers in deze organisatie de skills hebben om daadwerkelijk professioneel te kunnen werken. Uiteraard betekent dat, dat de medewerkers het product of de dienst van de organisatie moeten kennen. Maar wanneer gewerkt wordt met een officepakket, dan is kennis hiervan zeer zeker ook een vereiste. Niet alleen om efficiënter te kunnen werken, maar ook voor een betere output. Dat wil bijvoorbeeld zeggen: goed opgemaakte documenten in Word, spreadsheets in Excel die benodigde informatie verschaffen, mooie presentaties voor uw cliënten gemaakt in PowerPoint, etc.. Een cursus Microsoft Office kan de vaardigheden van uw medewerkers op dat gewenste professionele niveau tillen.

Waarom een cursus Microsoft Office?

Misschien bent u al overtuigd van het nut van een cursus Office en bent u daarom op deze pagina terechtgekomen. Of misschien is uw bedrijf onlangs overgestapt op Microsoft Office 365 en wenst u derhalve opleiding van uw medewerkers. Ook kan het zijn dat de kennis van (een gedeelte van) uw medewerkers onvoldoende is. In al deze situaties is het een goed idee om mensen cursus te laten volgen. Het beste is om een trainingsinstituut te zoeken dat de training kan laten aansluiten op de wensen van uw organisatie. Dat betekent dat er niet een standaard samengestelde training wordt gegeven, maar gekeken wordt naar wat uw organisatie nodig heeft. Bijna elk bedrijf of elke organisatie gebruikt wel Outlook, Word en Excel, maar niet overal wordt PowerPoint, Access, Teams of Sharepoint gebruikt. Een training op maat is daarom gewenst.

Waar en hoe?

Waar: de locatie van de training kan verschillen. Dit kan online vanuit de (thuis)werkplek. Denk bijvoorbeeld aan een Excel cursus. Een andere optie is klassikaal op een locatie aangeboden door de trainer. Maar er kan zelfs een cursus Microsoft Office in house worden gegeven, waarbij bijvoorbeeld rekening gehouden kan worden met uw huisstijl e.d.. Is uw bedrijf/organisatie bijvoorbeeld gevestigd in Amsterdam, dan zou er bijvoorbeeld ook een Excel cursus in Amsterdam kunnen worden gegeven.

Vorm: zoals vanouds gebruikelijk kan de cursus Office in dagdelen worden gegeven. Echter, vaak zijn medewerkers wel oprecht geïnteresseerd om een cursus Microsoft Office te volgen, maar door de werkdruk vindt men het lastig om een of meerdere dagdelen training te volgen, vooral wanneer deze net in een drukke periode is gepland. Er zijn trainingsinstituten die een vorm van training aanbieden waarbij de medewerker niet naar de cursus hoeft, maar waarbij dagelijks een onderwerp wordt aangepakt in een sessie van ongeveer 5 minuten. Zo ziet de medewerker het niet als een belasting, maar juist als een welkome afwisseling van de dagelijkse werkzaamheden. En omdat deze training op de eigen werkplek plaatsvindt, kan het geleerde meteen in praktijk worden gebracht.

Hulp van een chatbot

Wat ook door sommige trainingsinstituten wordt aangeboden, is de hulp van een chatbot. Dit is een robot, die 24 uur per dag beschikbaar is om vragen te beantwoorden. Dit betekent dat uw IT-afdeling ontlast wordt omdat vragen over applicaties niet meer bij hen terechtkomen.

De keuze van een trainingsinstituut

Vindt u op internet een trainingsinstituut dat u geschikt lijkt, bespreek bovenstaande dan met dit instituut. Overigens, als professionaliseren van uw organisatie het doel is, vraag dan ook eens naar de Microsoft Power Bi cursus. Dit is zeer zeker ook een interessante applicatie om professionalisering te bereiken. Een goed trainingsinstituut kan u hier meer over vertellen.

Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door: Lion Internet