Hoe leer ik mijn kind fietsen?

Foto: CC0

Begint je kind te leren fietsen? Gebruik deze tips om hem op twee wielen te helpen.

1. Start met een loopfiets

De nieuwe methode om te leren fietsen is met een loopfiets zonder pedalen. Kinderen gebruiken hun voeten om vooruit te duwen en leren evenwicht en sturen. Het is een geweldige manier om peuters te leren sturen, balans te leren en controle te leren. Het vereenvoudigt het proces voor jongere kinderen omdat ze niet hoeven na te denken over trappen.

2. Winkel slim

Kinderfietsen en meisjesfietsen hebben meestal de wielmaat 14 of 16 inch. De voeten van je kind moeten met gestrekte benen de grond raken als hij of zij op het zadel zit. Fietsenwinkel Amsterdam staat je bij om de juiste keuze te maken uit een breed gamma.

3. Vanaf welke leeftijd starten?

Kinderen leren fietsen meestal tussen de leeftijd van 3 en 8 jaar, en de gemiddelde leeftijd is iets ouder dan 5. Er zijn veel verschillende ontwikkelingsfactoren die van invloed zijn op wanneer uw kind klaar is om te leren of in staat is om op te fietsen.

4. Fietsveiligheid

Je kind leren veilig te fietsen is net zo belangrijk als het leren fietsen. Ook al zijn meisjesfietsen erg preppy, het dragen van een fietshelm is erg belangrijk en de meeste kinderen vinden die cool en stoer. Fietsenwinkel Amsterdam kent de trucs om een passende kinderhelm te kopen.
Het dragen van een fluo hesje en het bevestigen van een vlag aan de fiets een gemakkelijke manier om je te laten opvallen.

Externe factoren die een rol spelen in het leren fietsen.

Op de vraag ‘ Hoe leer ik mijn kind fietsen ‘is geen pasklaar antwoord…

Dit speel een rol:

  • Fietsen vereist evenwicht en co√∂rdinatie. Naarmate kinderen groeien, ontwikkelen ze vaardigheden en daarom is het belangrijk om te bepalen of ze oud genoeg zijn om een fiets te balanceren.
  • Jij bent misschien super enthousiast, maar zijn ze dat ook? Als ze geen interesse tonen, of er erg nerveus en bang voor zijn, dan is het misschien iets te vroeg.
  • Hou rekening met geestelijke en lichamelijke ontwikkeling. Kan je kind reageren op aanwijzingen? Kan je kind trappen? Als het antwoord nee is, stel het kinderfiets dan nog even uit

Stel zijwielen zo af dat ze de grond niet raken. Om evenwicht te leren, moeten kinderen een beetje naar voren leunen voordat de zijwieltjes in het spel komen.