Canal Pride krijgt dit jaar strenge regels

Foto: Nieuws.nl

Vorig jaar moest de botenparade opboksen tegen het lawaai van feestjes langs de route. Daar mag verandering in komen en daarom zijn er dit jaar strenge regels. Om de beleving van het evenement te verbeteren én het omgevingslawaai verder te laten afnemen, wordt versterkt geluid langs de route op afgemeerde boten en op de wal niet langer toegestaan. Om dichtgeslibde grachten en overlast van commerciële boten te voorkomen, moet je ook vanaf dit jaar een kaartje voor kopen voor de Canal Pride.

Ook zal de kade autovrij worden gemaakt om ruimte te creëren voor de vele bezoekers en zal er een parkeerverbod gelden op zaterdag 3 augustus van 00:00 tot 23:59 uur. Wildplassen is in Amsterdam via de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) verboden en daarom krijg je er een boete voor van 140 euro.  Bezoekers met boot hebben voortaan een Pride Vignet nodig.

 Wil je met de boot naar de Pride om gezellig met familie of vrienden langs de kant te liggen? Dan kan dat met een boot tot maximaal 10 meter. Hiermee wordt voorkomen dat partijen die geen bijdrage leveren aan de organisatie van onze Pride hun eigen feestje gaan vieren op ons evenement en daarmee ook nog eens de meeste overlast bezorgen. Op 3 juni 2019 start de verkoop van de Pride vignetten via www.botenparade.nl.