Nog zes genomineerden voor World Press Photo

Foto:

Er zijn nog zes foto’s genomineerd voor de World Press Photo. De winnaar van de 62e editie wordt donderdag 11 april bekend en prins Constantijn reikt de prijs uit, in de Westergasfabriek in Amsterdam.

De jaarlijkse World Press Photo-wedstrijd beloont professionele fotografen voor de beste foto’s van het afgelopen jaar, in meerdere categorieën. Dit jaar zijn in totaal 78.801 foto’s ingezonden, door 4738 fotografen uit 128 landen.

De nog overgebleven kanshebbende foto’s voor de World Press Photo zijn: een beeld van de slachtoffers van een vermeende gifgasaanval in Syrië (Mohammed Badra), het Almajiri jongetje (Marco Gualazzini), zwangerschap na FARC-zwangerschapsban (Catalina Martin-Chico), de verdwijning van Jamal Khashoggi (Chris McGrath), huilend meisje aan de grens (John Moore) en Akashinga – de dapperen (Brent Stirton).

Vanaf zaterdag 13 april zijn de winnende persbeelden te zien in De Nieuwe Kerk Amsterdam. Daarna reist de tentoonstelling de wereld rond en worden in 100 steden en 45 landen vier miljoen bezoekers verwacht.

Het bericht Nog zes genomineerden voor World Press Photo verscheen eerst op Nieuws.nl.

Bron: Push vanuit Nieuws