Uber-rijders staken maandag voor hoofdkantoor

Foto:

Uber-chauffeurs leggen maandag het werk neer en gaan actievoeren bij het Amsterdamse hoofdkantoor van hun werkgever. Zij eisen dat het techbedrijf ophoudt met constante en ongezond hoge druk.

Volgens de actievoerders is het geduld op. ,,Wij worden uitgemolken door almaar stijgende kosten en een dalend aantal Uber-ritten,” zo valt te lezen op de website uberstaking.nl. De Uber-rijders moeten naar eigen zeggen regelmatig meer dan 60 uur per week rijden voor een matig loon. Dit zorgt voor vermoeidheid, wat ten koste gaat van concentratie en dus veiligheid, aldus de klagers.

Uber-chauffeurs willen de commissie op taxiritten verlaagd zien tot 15 procent, in plaats van de 25 procent nu. Ook vragen ze om een omzetgarantie voor de drie verschillende Uber-diensten. Daarnaast mag Uber niet meer een eenzijdige beslissing nemen om een chauffeur permanent aan de kant te schuiven.

De chauffeurs verzamelen op het NDSM plein, vanaf waar ze naar het hoofdkantoor van Uber gaan rijden. De staking valt samen met de landelijke actiedag over pensioenen.

Het bericht Uber-rijders staken maandag voor hoofdkantoor verscheen eerst op Nieuws.nl.

Bron: Push vanuit Nieuws