Restaurant line-up Taste 2019, keukengeheimpje en meer!

Foto: CC0

Elke foodie houdt natuurlijk van lekker eten, maar houd je ook van koken? Je kan het jezelf natuurlijk zo moeilijk maken als je wilt, maar wist je dat er ook kookboeken zijn die het gewoon lekker simpel houden?

Kookboeken Tip

Wat heerlijk om door een kookboek te lezen met verschillende eetculturen. Yotam Ottolenghi laat zijn voorkeur voor de mediterrane keuken spreken in zijn boeken en ook in Simpel komt dit veel terug. In dit kookboek staan groenten centraal wat natuurlijk goed uitkomt deze week! Één van onze favoriete recepten die (je raadt het al) lekker simpel is om te maken en proeft alsof je in je eigen sterrenrestaurant zit:

Viskoekjes in taco’s met mango, limoen & yoghurt met komijn

Keukengeheimpje!

Hé pssst! Wist je dat een rode peper genaamd HP22B de allerpittigste peper ter wereld is? Dat is wel 750 keer pittiger dan een schep sambal! Nieuwsgierig naar deze pepers, de gezondheidsvoordelen en wat voor heerlijke gerechtjes je hiermee kan maken? In dit artikel van NEFF keukengeheimen vertellen ze je er alles over!

Niet alleen hebben we dit leuke keukengeheimpje voor je, ook mogen we verklappen dat je dit jaar weer terecht kan bij de NEFF Kookschool op Taste! Want natuurlijk gaat het bij Taste niet alleen om het proeven, maar ook om het kijken, koken en leren. En waar kan dat beter dan bij de NEFF kookschool? Dé culinaire beleving waarbij jij in de spotlight staat en je jouw creativiteit kwijt kan terwijl je heerlijk staat te kokerellen. Krijg tips van de chefs, slijp je kooktechnieken bij en deel je passie met anderen!

Ga jij de uitdaging aan?

Op 11 maart is de Nationale Week Zonder Vlees van start gegaan en dus de Vegetarische Restaurantweek. Ga de uitdaging aan om een week geen vlees te eten en ga lekker een vegetarisch hapje eten in één van de vele restaurants die meedoen.

Geen tijd om buiten de deur te gaan eten? Dan bieden ze daar ook nog eens een leuke oplossing voor! Op de website van de vegetarische restaurantweek staan namelijk heerlijke recepten zodat je lekker thuis kunt kokkerellen. Denk bijvoorbeeld aan een gepofte sjalot met geitenkaas, bloemkool met truffel of gebrande avocado met tigermilk.

Restaurant Line-Up Taste 2019

Oh my cod, there is something fishy going on! Nieuwkomer Bar Fisk komt ons verrassen met de kruidige keuken van Tel Aviv en het Middellandse Zeegebied op Taste 2019. Denk aan heerlijke visgerechtjes van pure en verse ingrediënten. Hmmm, we’re hooked!

Wie heeft er al een keer bij restaurant MOER gegeten? Bij MOER staan groenten in de spotlight en vervullen vlees en vis een bijrol. Ook werken ze 100% biologisch en met lokale producten, soms zelfs uit eigen tuin! Jij kan dan ook vier veggielicious gerechten proeven op Taste, want jaja ze zijn erbij. Oh kale yeah!

Ook The Harbour Club is weer van de partij! Tijd dus om weer te smullen van buitengewoon verse visgerechtjes! Kan jij nou ook niet wachten op Taste? Dan kan je 28 maart genieten van een spectaculair cabaret diner bij The Harbour Club in Amsterdam Oost. Sea you there?