Extra trein Eurostar Amsterdam-Londen

Foto:

Vanaf juni rijdt een derde dagelijkse trein van Eurostar tussen Amsterdam en Londen. Sinds de lancering van hogesnelheidstreinverbinding tussen de hoofdsteden in april vorig jaar zijn meer dan 250.000 reizigers vervoerd.

De derde dagelijkse trein moet volgens Eurostar voldoen aan de groeiende vraag van consumenten. De vervoerder wil nog meer treinen aan de dienstregeling toevoegen ,,zodra de regeringen de grenscontroles voor het traject Amsterdam-Londen hebben ingevoerdā€¯.

Volgens topman Mike Cooper van Eurostar bevestigt de populariteit van de treinverbinding tussen Londen en Amsterdam ,,de groeiende interesse van reizigers voor internationale hogesnelheidstreinenā€¯ en zijn ze een duurzaam alternatief voor de luchtvaart.

De exploitant van de hogesnelheidstrein tussen het Verenigd Koninkrijk en het Europese vasteland meldt dinsdag een recordomzet en recordaantal passagiers voor 2018. Daaraan droegen de krachtige zakenreismarkt, veel reizigers uit de VS en de lancering van de directe route van Eurostar van Londen naar Amsterdam bij.

Het aantal passagiers van Eurostar groeide vorig jaar met 7 procent tot 11 miljoen reizigers. De omzet steeg met 12 procent tot 989 miljoen Britse pond (1,15 miljard euro). De winst bedroeg 96,6 miljoen Britse pond (112,2 miljoen euro).

Het bericht Extra trein Eurostar Amsterdam-Londen verscheen eerst op Nieuws.nl.

Bron: Push vanuit Nieuws