Waarom je een refurbished smartphone moet kopen

Foto: CC0

Refurbished telefoons zijn de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Met de stijgende prijzen voor losse toestellen wordt deze keuze dan ook steeds aantrekkelijker. Maar wat is een refurbished toestel precies? En hoe weet je zeker dat je niet wordt belazerd? Dat en meer gaan we in dit nieuwsartikel allemaal ophelderen.

Wat is refurbished?

Refurbished betekent letterlijk ‘gerenoveerd’. Voor een smartphone betekent dit dat het toestel al eerder is gebruikt maar nog een keer goed is opgeknapt voordat deze wordt doorverkocht. Met een refurbished toestel kan je een hoop geld besparen tegenover een nieuw model. Voordat een telefoon refurbished te koop wordt aangeboden, doorgaat hij eerst een grondige kwaliteitscheck door specialisten. De batterij wordt vervangen en zowel de hardware en software helemaal wordt helemaal in orde gemaakt.

Gegarandeerde kwaliteit

Je hoort steeds meer verhalen over refurbished toestellen die achteraf helemaal niet in orde blijken te zijn. Bij ThePhoneLab weten ze hier goed mee om te springen. Toestellen crashen vaak, hebben een korte batterijduur, of blijken simpelweg defect. Blijkt er iets mis te zijn met je toestel? Bij ThePhoneLab krijg je 6 maanden garantie. Mocht het apparaat kuren vertonen waar jij zelf niks aan kunt doen, dan repareren ze deze gratis. Valt het hele toestel niet meer te redden? Dan krijg je een nieuwe.Alleen als het toestel door eigen schuld is beschadigd valt dit uiteraard niet binnen de garantie.

Redelijke prijzen

Telefoons worden steeds maar duurder, voor velen is een nieuw toestel inmiddels een onbetaalbare luxe. Refurbished smartphones zijn een heel stuk goedkoper. Zo zijn er al nieuwe refurbished iPhone 7 voor €480,-.

Daarom dus.

Kortom, voor een refurbished toestel ben je veel voordeliger uit en lever je niet veel aan kwaliteit in bij ThePhoneLab. Mocht je problemen ervaren met je nieuwe toestel dan staan hun specialisten voor je klaar. Geïnteresseerd? Neem een kijkje bij hun aanbod.

Bron: The Phone Lab