OM zet voordracht bewijs zaak-Holleeder voort

Foto: CC0

In de gerechtsbunker in Amsterdam-Osdorp pakt het Openbaar Ministerie (OM) donderdag de draad op in zijn slotbetoog in de strafzaak tegen Willem Holleeder. Die wordt verdacht van het geven van een reeks opdrachten tot moorden in de onderwereld. De twee officieren van justitie zullen op de derde dag van dit requisitoir het bewijs in drie afzonderlijke moordzaken bespreken. Zij zullen hun bewijsvoering illustreren met een visuele presentatie.

Het OM verdenkt Holleeder (60) ervan de hand te hebben gehad in de liquidatie van Cor van Hout, Robert ter Haak, Willem Endstra, John Mieremet, Kees Houtman en Thomas van der Bijl. Daarnaast ziet het OM hem als leider van een criminele organisatie die verantwoordelijk is voor diverse liquidaties. Holleeder zou daarbij hebben samengewerkt met de tot levenslang veroordeelde Dino Soerel en de in 2011 geliquideerde Stanley Hillis.

Op 14 en 15 februari heeft het OM uit de doeken gedaan hoe dit driemanschap tot stand is gekomen en te werk ging. Volgens de officieren liet het driemanschap criminelen die hen in de weg liepen of een bedreiging vormden uit de weg ruimen. ,,Nietsontziend”, aldus het OM. Holleeder zocht telkens de sterkste figuren in het Amsterdamse criminele milieu op om samen mee op te trekken, meent het OM. Het driemanschap zou twee moordcommando’s hebben aangestuurd.

Vrijdag zal het betoog van het OM resulteren in een strafeis. De verwachting is alom dat deze een levenslange gevangenisstraf zal zijn.

Het bericht OM zet voordracht bewijs zaak-Holleeder voort verscheen eerst op Nieuws.nl.

Bron: Push vanuit Nieuws