Ajax-fans willen demonstreren in Den Haag

Foto: CC0

Ajax-fans dreigen zondag toch naar Den Haag te komen. Ze willen daar protesteren tegen het besluit van burgemeester Pauline Krikke om opnieuw geen fans uit Amsterdam toe te laten bij de uitwedstrijd tegen ADO.

Ajax-supporters zeggen op sociale media dat ze met 249 man in vijf bussen naar Den Haag komen. De demonstratie moet beginnen om 12.15 uur, als beide clubs aftrappen in het stadion, en zal de gehele wedstrijd duren. Duels tussen Ajax en ADO worden sinds 2006 zonder supporters van de uitspelende club afgewerkt. Reden voor dat besluit was een gewelddadige bestorming van een supportershonk van ADO door hooligans van Ajax.

Beide clubs overleggen al langer hoe ze weer supporters naar onderlinge duels kunnen meenemen. Vooral Ajax wil het verbod op supporters van de uitspelende club zo snel mogelijk opheffen.

Het is niet de eerste keer dat fans van Ajax in Den Haag dreigen te demonstreren. Ze liepen ook rond met die plannen in de aanloop naar een bekerduel met Scheveningen, dat in september 2017 zou plaatsvinden in het stadion van ADO. Fans van Ajax waren toen eveneens niet welkom. Ze zagen op het laatste moment af van een demonstratie op het Malieveld omdat de burgemeester van Den Haag, de KNVB en ADO Den Haag hadden toegezegd gesprekken te voeren over het verbod op ‘uitsupporters’.

Fans van Ajax zijn volgende week woensdag ook niet welkom tijdens de halve finale van de beker tegen Feyenoord in De Kuip. Volgens de supportersvereniging van de Amsterdamse club gaat Ajax dat besluit nog bij de KNVB aanvechten.

Het bericht Ajax-fans willen demonstreren in Den Haag verscheen eerst op Nieuws.nl.

Bron: Push vanuit Nieuws