Stroomstoring in Amsterdam bereikt onder meer het Rijksmuseum

Foto: CC0

Er heeft een stroomstoring plaatsgevonden in het midden en zuiden van Amsterdam. De stroomstoring bereikte onder andere het Rijksmuseum.

Rond 11:30 uur in de ochtend vond de stroomstoring plaats. De oorzaak van de stroomstroring is nog niet bekend. Stadsdelen Zuid en Centrum hadden op dat moment geen stroom. Zo’n 10.000 adressen hadden geen elektriciteit. Daarna nam de hoeveelheid adressen wat geen stroom kon gebruiken af. Liander heeft in een tweet laten weten dat de postcodes: 1017, 1073 en 1074 een stroomstoring hadden.

Door de stroomstoring moest het Rijksmuseum ontruimd worden. Het ontruimen van het Rijksmuseum hoort bij de standaardprocedure. Het vrijmaken van het Rijksmuseum gebeurde vrij rustig. De bezoekers kregen de mogelijkheid om hun jas op te halen. Op het Museumplein stonden ongeveer 400 mensen te wachten. Op het Museumplein konden de bezoekers rustig wachten op het sein dat ze weer naar binnen mochten of konden ze op een ander moment terugkomen. Na een half uur had het Rijksmuseum weer stroom. Omstreeks 12:15 uur kon alles weer worden opgestart.