Michelle Obama met boektour op 17 april 2019 naar Nederland

Foto: MOJO

Voormalig First Lady Michelle Obama brengt haar uiterst succesvolle tournee ter ere van haar autobiografie BECOMING (in Nederland vertaald als ‘Mijn Verhaal’) naar Europa. Op woensdag 17 april doet ze de Ziggo Dome in Amsterdam aan. Tickets voor deze avond gaan aanstaande vrijdag, 14 december, vanaf 11.00 uur in de verkoop via Ticketmaster.
Na een zeer succesvolle arenatour van twaalf evenementen in tien Amerikaanse steden kondigen Live Nation en Crown Publishing vandaag extra data en plaatsen aan voor de tournee Becoming: An Intimate Conversation with Michelle Obama.

Deze uitbreiding van haar tournee, geproduceerd door Live Nation, bevat 21 optredens: elf in de VS, vier in Canada en zes in Europa. De tournee begint op 8 februari in Tacoma, Washington en doet steden aan die niet eerder werden bezocht, waaronder Austin, Toronto, Atlanta, Kopenhagen en Amsterdam. De Europese data zijn inclusief een optreden in Parijs. Dat zou eigenlijk al op 5 december plaatsvinden, maar werd uitgesteld vanwege Mrs. Obama’s terugkeer naar de VS om daar de uitvaart van wijlen President George W.H. Bush bij te wonen. Tijdens de tournee in 2019 doet Mrs. Obama diverse locaties aan, van arena’s tot intiemere theaters. Bij elk optreden zullen er moderatoren zijn die het gesprek aangaan met de voormalige First Lady; deze worden later aangekondigd. Het laatste evenement vindt plaats op 12 mei in Nashville, Tennessee, waarmee de BECOMING boektour ten einde komt.

Bezoekers aan Mrs. Obama’s optredens horen haar eerlijke kijk op de ervaringen en gebeurtenissen, zowel publiek als privé, die haar gevormd hebben; van haar jeugd in de South Side van Chicago, via haar jaren als zakenvrouw waarin ze werk en de zorg voor haar gezin combineerde, tot de jaren waarin ze op een van de beroemdste adressen in de wereld bivakkeerde. Michelle Obama heeft zich ontwikkeld als een van de meest iconische en geliefde vrouwen van onze tijd. Als First Lady van de Verenigde Staten – en zelfs de eerste Afro-Amerikaanse die die rol kreeg toebedeeld – hielp ze bij de creatie van het meest gastvrije en toegankelijke Witte Huis in de geschiedenis, terwijl ze zich ondertussen bewees als een krachtig rolmodel voor vrouwen en meisjes in de VS en daarbuiten.

“Ik zie er ontzettend naar uit om nog meer steden in Amerika en de rest van de wereld te bezoeken”, aldus Mrs. Obama. “Ik ben gevleid door alle reacties op de tour tot nu toe en de gigantische belangstelling van zo veel gemeenschappen die we dit jaar niet hebben kunnen bezoeken. Daarom ben ik zo blij dat we deze gesprekken kunnen uitbreiden en ze kunnen brengen naar nieuwe plekken en een nog groter publiek. Ik kan niet wachten om de discussies voort te zetten die zo veel voor mij, en hopelijk ook anderen, hebben betekend.”

Mrs. Obama wil zich ervan verzekeren dat tickets in handen komen van echte fans en niet worden verhandeld op secundaire ticketsites. Daarom nemen Live Nation en Europese ticketbureaus verschillende maatregelen om doorverkoop tegen te gaan. Informatie over tickets voor de Europese data is te vinden op de websites van de ticketverkopers voor de desbetreffende steden.
Voor de Noord-Amerikaanse optredens wordt gebruik gemaakt van Ticketmaster’s Verified Fan® platform. Geregistreerde fans kunnen met hun ontvangen code al vóór de rest van het publiek tickets bestellen.
Voor het optreden in Amsterdam worden tickets alleen op naam verkocht.

Omdat Mrs. Obama het belangrijk vindt haar optredens toegankelijk te maken voor zo veel mogelijk mensen, zullen zij en Live Nation een deel van de tickets doneren aan verschillende organisaties, waaronder liefdadigheidsinstellingen, scholen en burgerinitiatieven in elke stad die de tour aandoet. Deze fans ontvangen gratis toegang tot het optreden in hun stad.

Het boek BECOMING (in Nederland uitgebracht als Mijn Verhaal) werd op 13 november in de VS uitgegeven door Crown Publishing, onderdeel van Penguin Random House, en vertaald in 33 talen van over de hele wereld. BECOMING werd na de eerste week van verkoop meteen een #1 New York Times bestseller en verkocht in totaal al meer dan 3 miljoen exemplaren in verschillende edities en formaten in de VS en Canada. Volgens data van NDP BookScan verkocht de hardcover-editie van BECOMING meer dan elk ander boek dat in 2018 in de VS werd uitgegeven. Na zes drukken bevat de hardcover-editie 3,8 miljoen exemplaren in de VS en Canada en meer dan 6 miljoen exemplaren wereldwijd. Het boek bereikte ook in elf andere landen in de wereld de nummer 1-positie. Een luisterboek, ingesproken door Mrs. Obama, is verkrijgbaar in digitale en fysieke vorm via Penguin Random House Audio.