Amsterdam wil aantal B&B’s beperken

Foto: CC0

Amsterdam wil het aantal bed and breakfasts (B&B’s) in de stad beperken. Daarom wil de gemeente mensen die er een willen beginnen verplichten er een vergunning voor aan te vragen en vastleggen hoevéél vergunningen er mogen worden uitgegeven.

Het aantal B&B’s in de hoofdstad neemt toe, constateert de gemeente, mede doordat er strenger wordt gehandhaafd op het verhuren van woningen via Airbnb. Onwenselijk vindt Amsterdam. ,,Op het aantal B&B’s in de stad zit nu geen enkele restrictie en dat is wel nodig om te voorkomen dat heel veel woningen deels als hotel gebruikt worden. Woningen zijn in de eerste plaats bedoeld om in te wonen. Daarnaast willen we dat Amsterdam een leefbare stad blijft voor de Amsterdammers”, aldus de gemeente in een verklaring.

Het beleid kan ingrijpende gevolgen hebben voor mensen die nu al een B&B hebben, aldus de gemeente. ,,Zij krijgen niet automatisch een vergunning. Het college wil hen wel een passende overgangstermijn bieden. Wat dit precies inhoudt, is op dit moment nog niet duidelijk.”

Het bericht Amsterdam wil aantal B&B’s beperken verscheen eerst op Nieuws.nl.

Bron: Push vanuit Nieuws