Benefiet-rally zorgt voor vliegende start dakloze Amsterdammers

Foto: pixabay

Op 29 september 2018 organiseert de Ronde Tafel 109 een auto rally in en rondom Amsterdam. De opbrengst van deze benefietactie gaat naar het goede doel De Regenboog Groep.

In totaal hebben zich 50 auto’s ingeschreven. Een stoet aan Porsches, Old Timers, Ashton Martins, Jaguars en andere prachtige bolides.  Deze zullen samen een rijdende stoet vormen die start en finisht bij het Amstel Boathouse.

De Ronde Tafel

De Ronde Tafel 109 bestaat uit 16 mannen en is onderdeel van ‘De Nederlandsche Tafelronde’. Zij komen maandelijks samen en zetten zich op bijzondere wijze in voor de samenleving; ieder jaar organiseren zij een evenement ten behoeve van een goed doel.

Dit jaar is dat doel het project ‘Onder de Pannen’ van De Regenboog Groep. Via dit project wordt onderdak gerealiseerd bij Amsterdammers die een kamer beschikbaar hebben en bereid zijn een stadsgenoot in nood tijdelijk hulp te bieden. Degene die onderdak zoekt, betaalt hiervoor een onkostenvergoeding.

In de praktijk blijkt de eerste maand huur betalen veel stress te geven bij de dakzoeker. Een uitkering laat vaak nog op zich wachten. Met de opbrengst van de Rally kan De Regenboog Groep helpen door bij te springen in de opstartfase. Zo maken ze gelijk een vliegende start!

Wilt u meer weten over de Regenboog Groep? en het project: “Onder de pannen”? bezoek dan de website van de Regenboog Groep.